Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιων Ανάργυρων - Καματερόυ για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26 Απρίλη 2023

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιων Ανάργυρων - Καματερόυ για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26 Απρίλη 2023.


Στις 26 Απρίλη έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατόπιν αιτήματος δημοτικών συμβούλων ώστε να υπάρξει ενημέρωση από τη δημοτική αρχή σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα εφημερίδας περί απευθείας αναθέσεων με αποφάσεις δημάρχου που προκαλεί εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά.

Η δημοτική αρχή προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσει ένα κλίμα φιέστας με επικέντρωση στο πρόσωπο του δήμαρχου (χειροκροτήματα κτλ) και να παρουσιάσει ότι γίνεται έργο. Επί της ουσίας στάθηκε στη δυνατότητα που της δίνει ο νόμος για απευθείας αναθέσεις, προσπαθώντας να μας πείσει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, απαντώντας επιλεκτικά σε ερωτήσεις.


 Μάλιστα με κυνικό τρόπο ακούσαμε το δήμαρχο να προχωράει σε συμψηφισμό απευθείας αναθέσεων με εκείνες προηγούμενων διοικήσεων και να υποστηρίζει ότι δεν προκύπτει πρόβλημα από τη στιγμή που αναθέσεις λαμβάνουν τόσο προσκείμενοι στη ΝΔ, όσο και προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ!

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπογράμμισε εξ αρχής ότι η συζήτηση δε μπορεί να εξαντληθεί στο δημοσίευμα γιατί αυτή η συζήτηση θα είναι πολύ βολική για τη δημοτική αρχή και όχι μόνο.

Δε μπορεί να μένει στο απυρόβλητο ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα στο δήμαρχο να κάνει απευθείας αναθέσεις, που εκτός των άλλων δεν περνάνε από το δημοτικό συμβούλιο και την οικονομική επιτροπή. Με άλλα λόγια δηλαδή δεν υπάρχει η στοιχειώδης έστω δυνατότητα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν για αυτές. 
Μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει ο δήμαρχος αύξησε το όριο των απευθείας αναθέσεων από 24.800 σε 37.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος υπερασπίστηκε το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων και ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συμπράξει με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του πρώην δημάρχου Σαράντη, δήλωσε ότι χρειάζεται να γίνονται σωστά.

Δε μπορεί να μένει στο απυρόβλητο συνολικά το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει συγκροτηθεί στην Τοπική Διοίκηση από τις κυβερνήσεις διαχρονικά που στηρίζουν στους άξονες του ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού έχουν με συνέπεια αντιπαλέψει το πλαίσιο αυτό και έχουν μεταξύ άλλων αναδείξει:

-Τους προϋπολογισμούς που εισηγείται και ψηφίζει η δημοτική αρχή, προϋπολογισμούς με τους οποίους οι δημότες καλούνται να ξαναπεράσουν για μια ακόμα φορά από το ταμείο, το ταμείο του δήμου αυτή τη φορά.

-Τα τεχνικά προγράμματα από τα οποία «απουσιάζουν» τα έργα και κυρίως έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, συνολικά υποδομές πολιτικής προστασίας.

-Την αποψίλωση των υπηρεσιών του δήμου από προσωπικό και τη «βιομηχανία» εισηγήσεων της δημοτικής αρχής «περί αδυναμίας» να κάνει μια σειρά εργασίες.

-Τη συγκρότηση το Μάη του 2021 του «αναπτυξιακού οργανισμού» με την επωνυμία «Restart AE». Πρακτικά μιλάμε για ένα «δήμο» δίπλα στο δήμο που διοικείται από διοικητικό συμβούλιο που παρακάμπτει το δημοτικό συμβούλιο και τις υπηρεσίες του δήμου και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή ιδιωτών στο δήμο, για την παραπέρα ανατροπή εργασιακών σχέσεων και το μεγαλύτερο χαράτσωμα των δημοτών.

-Την απαράδεκτη απεμπόληση διεκδίκησης των χώρων του ΟΣΕ από τη δημοτική αρχή, που Μητσοτάκης και Τσίρμπας προσπάθησαν να τη βαφτίσουν «παραχώρηση», τη στιγμή που ο δήμος καλείται να πληρώνει ετήσιο ενοίκιο 162.000 το χρόνο και να εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιο της ΓΑΙΟΣΕ, αξιοποιώντας και το «εργαλείο» των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

-Τη «στρατιά» συμβούλων που «βοηθάνε» στο έργο της διοίκησης.

-Την απαράδεκτη τακτική ενοικίασης εξοπλισμού (όπως ο εορταστικός φωτισμός και οι μικροφωνικές) που εάν αθροίσουμε το κόστος ενοικίασης τα σχετικά υλικά θα είχαν αγοραστεί όχι μια αλλά 10 φορές.

-Την προκλητική αγνόηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου την ίδια στιγμή που μοιράζονται αφειδώς χιλιάδες ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» στο Καματερό, που το 2024 κλείνει 20 χρόνια πρωτοπόρας ερασιτεχνικής δημιουργίας, με έργα που ψυχαγωγούν, προβληματίζουν και αφυπνίζουν. Παρόλα αυτά δε «χωράει» στο σχεδιασμό των δημοτικών αρχών διαχρονικά.

-Τη «φάμπρικα» δια περιφοράς συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής.

-Τις «μεταγραφές» δημοτικών συμβούλων (κάποιες από την επομένη των εκλογών) στη δημοτική αρχή, με το μανδύα της «ανεξαρτητοποίησης», γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη ψήφο των δημοτών μας και αποδεικνύοντας ότι ανάμεσα στις παρατάξεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική δεν υπάρχουν σινικά τείχη, ανεξαρτήτως χρώματος.

-Την αγνόηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου όπως αυτή που ελήφθη στις 9.2.2022 ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για οργάνωση κινητοποίησης με τους κατοίκους της περιοχής για καταπατημένη έκταση 60 στρεμμάτων στο Καματερό.

-Την συστηματική τακτική της δημοτικής αρχής «για στοιχεία να απευθύνεστε στις υπηρεσίες», λες και δεν υπάρχει διοίκηση και αντιδήμαρχοι. Όποτε τους βολεύει υπάρχει διοίκηση, όποτε τους βολεύει υπάρχουν υπηρεσιακοί.

-Το ρόλο προσώπων, όπως για παράδειγμα αυτό τοπικού στελέχους της ΝΔ, που το διάστημα 2014-2019 αναπαρήγαγε τα δελτία τύπου της διοίκησης του τότε δημάρχου Σαράντη και τώρα υμνεί τη διοίκηση Τσίρμπα.

Η δημοτική αρχή Τσίρμπα τίποτα το «καινούριο» δεν έφερε στην πόλη, όπως μας έλεγε προεκλογικά Αυτό το «καινούριο» είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιό πολιτικά. Οι κυρίες και οι κύριοι της διοίκησης έχουν «αλλεργία» στη λαϊκή παρέμβαση και κινητοποίηση, όπως και η κυβέρνηση που στηρίζουν. Θέλουν τους δημότες «χειροκροτητές» και θεατές και όχι στο δρόμο, να παλεύουν και να αγωνίζονται.

Υπάρχει η δυνατότητα πλέον να βγάλει ο λαός της περιοχής κρίσιμα συμπεράσματα. Να αξιοποιήσει την ίδια του την πείρα και να οργανώσει τον αγώνα του , παίρνοντας διαζύγιο από παλιούς και «νέους» δήθεν «σωτήρες» που με μπόλικη χρυσόσκονη και ιλουστρασιόν φυλλάδια προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν σε μια πολιτική που καμία σχέση δεν έχει με τα δικά του συμφέροντα και τις δικές του αγωνίες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, για την ανάδειξη των προβλημάτων του λαού, την οργάνωση της πάλης για την πόλη και τη ζωή που μας αξίζει.

 

Αναρτήθηκε από 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας