Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων–Καματερού για απασχόληση εργαζομένων χωρίς σχέση εργασίας

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2023


 

Σοβαρές καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων ΑναργύρωνΚαματερού εναντίον της διοίκησης Τσίρμπα

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥΚαταγγελίες για απασχόληση εργαζομένων χωρίς σχέση εργασίας

Εργαζόμενοι που δεν έχουν καμία εργασιακή σχέση με τον δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού χρησιμοποιήθηκαν από αυτόν για τον στολισμό της πόλης ενόψει Χριστουγέννων, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στα τεχνικά συνεργεία απασχολήθηκαν εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν εργασιακή σχέση με τον δήμο παρά μόνο στο παρελθόν, η οποία όμως έληξε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι εργαζόμενοι αυτοί έφτασαν «να οδηγούν τα υπηρεσιακά οχήματα και να χρησιμοποιούν υλικά εργασίας και εργαλεία της αντίστοιχης δημοτικής υπηρεσίας». Την καταγγελία αυτή επιβεβαίωσε, τουλάχιστον για τον έναν εργαζόμενο, χθεσινός έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας.

Φαίνεται πως η δημοτική αρχή, σχολιάζει το Σωματείο, «δεν παραδειγματίστηκε από αντίστοιχη περίπτωση στον δήμο Ξυλοκάστρου, όπου 43χρονη συναδέλφισσα, εργάτρια καθαριότητας, έχασε τη ζωή της σε εργατικό "ατύχημα", χωρίς να έχει σύμβαση εργασίας με τον δήμο. Όπως επίσης δεν παραδειγματίζεται από συνεχή εργατικά "ατυχήματα", ορισμένα εκ των οποίων πολύ σοβαρά, όπως το βαρύτατο εργατικό "ατύχημα" της συναδέλφισσας που τραυματίστηκε πίσω από το απορριμματοφόρο στις 4 τα ξημερώματα της 8ης Οκτώβρη και η μακρά παραμονή της στο νοσοκομείο, έχοντας υποβληθεί σε αλλεπάλληλα χειρουργεία».

Μάλιστα, τη μέρα που το ΔΣ του Σωματείου διαπίστωσε ότι απασχολούνται εργαζόμενοι χωρίς σύμβαση, στέλεχος της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε επίθεση σε μέλος του ΔΣ του Σωματείου «μπροστά σε δημότες και συναδέλφους, αποκαλώντας τον "ρουφιάνο" και απειλώντας τον πως αν δεν φύγει να εργαστεί σε άλλο δήμο, για τα επόμενα 5 χρόνια που θα είναι στη διοίκηση θα είναι απέναντί του!».

Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης ότι εδώ και 6 μήνες δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με τεχνικό Ασφαλείας, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του, καθώς και ότι η δημοτική αρχή δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις που έγιναν από τους επιθεωρητές Εργασίας τον περασμένο Μάη.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας