Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 26 Γενάρη στις 5.30 μ.μ., έξω από το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω (πρώην ΙΚΑ, Μαγνησίας), τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες - αποστάσεις), σωματεία και φορείς της περιοχής, καταγγέλλοντας ότι «κλείνουν» το ΚΥ για να το κάνουν εμβολιαστικό κέντρο, ενώ χρειάζονται και τα δύο. 

 

Αιτήματα τους

 

  • Να μην αναστείλει τη λειτουργία του το Κέντρο Υγείας Αιγάλεω και κανένα άλλο.
  • Να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα με νέες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής όχι πάντως σε βάρος της ΠΦΥ.
  • Τα Κέντρα Υγείας να αναβαθμιστούν με όλες τις ειδικότητες και σε 24ωρη λειτουργία».

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μαίρη Χριστοφοράκη , μέλος του ΔΣ του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αιγάλεω " πάντα στο πλαίσιο της πολιτικής που λογαριάζει ως «κόστος» τα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, μετά τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου, οι συνέπειες από τη «μετατροπή» νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση γίνονται ήδη ορατές. Πρακτικά σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι (με τις κλεμμένες συντάξεις και τα καταληστευμένα ταμεία), οι εργαζόμενοι (με τις αναστολές, την συνεργασία, την τηλεργασία , κλπ), οι έγκυες και τα παιδιά, οι άνεργοι στην πόλη μας που θα χρειαστούν γιατρό και φάρμακο θα πρέπει πάλι να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη και να απευθυνθούν σε ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Εν μέσω πανδημίας και σε συνέχεια της μείωσης των δαπανών για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 600 εκατομμύρια η κυβέρνηση : ΑΝΤΙ να προσλάβει προσωπικό (γιατρούς-νοσηλευτές κλπ), ΑΝΤΙ να καλύψει τις ανάγκες σε Μ.Ε.Θ. και νοσοκομειακές κλίνες ΑΝΤΙ να προμηθευτεί έγκαιρα τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων, αποφάσισε να συνεχίσει στο δρόμο της «ατομικής ευθύνης» και να μετατρέψει τα Κέντρα Υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση".

Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από το Συνδικάτο Οικοδόμων του παραρτήματος Αιγάλεω Χαϊδαρίου Αγίας Βαρβάρας και από το Σωματείο Συνταξιούχων Αιγάλεω Χαϊδαρίου Αγίας Βαρβάρας καταλήγοντας σε συνέχεια της δράσης με κορύφωση την Πανυγειονομική Απεργία στις 16/02.

Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με αυτοκινητοπορεία που κατέληξε στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών).

 

 

  • Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι ΜΦ
  • Σωματείο συνταξιούχων Αιγάλεω - χαιδαριου- Αγίας Βαρβάρας
  • Συλλόγων γυναικών Αιγαλεω
  • Συνδικάτο οικοδόμων Αιγάλεω - χαιδαρι- Αγία βαρβαρας
  • Ένωση ΕΒΕ Αιγάλεω
  • ΕΛΜΕ Αιγάλεω 

 









Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας