Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ: Για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας σε Λύκειο του Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2021

 

 

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με την ευκαιρία της επανέναρξης της δια ζώσης διδασκαλίας στα Λύκεια, η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως επισκέφθηκε, μαζί με το Δήμαρχο Αιγάλεω κο Γκίκα, το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω. 

 

Δε θα σχολιάσουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ οργάνωση της επίσκεψης της Υπουργού... Υποθέτουμε θα έχει τους λόγους της να «κρύβεται» από τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που ένα χρόνο τώρα διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Ούτε θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τη φωτογράφιση της Υπουργού με τους μαθητές και τις μαθήτριες, που μήνες τώρα τους έχει «κλείσει» στα σπίτια τους και τους έχει καθηλώσει μπροστά σε μία οθόνη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο μορφωτικό, κοινωνικό, ψυχολογικό.  

Προφανώς η επίσκεψη της Υπουργού στο 5ο ΓΕΛ εντάσσεται στα επικοινωνιακά παιχνίδια κυβέρνησης και Υπουργείου΄αποτελεί κομμάτι της σταθερής και εντεινόμενης προσπάθειάς τους να μας πείσουν ότι «όλα βαίνουν καλώς» και ότι «τα σχολεία ανοίγουν με όρους απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής»...

Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη και τους διαψεύδει πανηγυρικά..!

Ως γονείς εξοργιζόμαστε να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. 

Γιατί τα σχολεία άνοιξαν τη Δευτέρα όπως ακριβώς έκλεισαν τόσους μήνες πριν, δηλαδή χωρίς να έχει παρθεί όλο αυτό το διάστημα κανένα από τα μέτρα που γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί διεκδικούμε και προτείνουμε, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών και να έχουν εξασφαλιστεί αίθουσες για να μπορούν τα τμήματα να αραιώσουν και να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών, χωρίς να έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό για την επαρκή και «σχολαστική» καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Γιατί τα παιδιά μας επέστρεψαν στα λύκεια ακριβώς όπως έφυγαν πριν τόσους μήνες, με μόνο μέτρο το self test και την «αυτοδιάγνωση»! Κι ενώ έναν χρόνο τώρα, εμείς οι γονείς έχουμε γίνει βοηθοί εκπαιδευτικού και τεχνολογικού προσωπικού, τώρα καλούμαστε να γίνουμε και βοηθοί νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς θα πρέπει εμείς να εξετάσουμε με τα self test τα παιδιά μας! Με άλλα λόγια, το μπαλάκι των ευθυνών, τόσο της εκπαίδευσης όσο και της υγείας των παιδιών μας, πετιέται για άλλη μια φορά σε εμάς τους γονείς. 

Γιατί οι μαθητές καλούνται να επιστρέψουν στα θρανία και στο δια ζώσης μάθημα, χωρίς να έχει παρθεί κανένα απολύτως μέτρο για την αναπλήρωση των μορφωτικών ελλειμμάτων και την κοινωνική/ψυχολογική στήριξή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Την ίδια στιγμή, οι μαθητές των Λυκείων είναι αντιμέτωποι με τους νέους φραγμούς που υψώνονται στις σπουδές τους και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από όλο το διάστημα της τηλεκπαίδευσης.

Πάει πολύ να μας λένε ότι «η σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα» όταν σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά το σεισμό του Ιούλη του 2019, κανένα από τα (πολλά) σεισμόπληκτα σχολικά κτίρια του Δήμου μας δεν έχει ακόμα επισκευαστεί. 

Μόνο ως κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τέτοιες δηλώσεις τη στιγμή που: 

 

  • λίγα βήματα πιο πέρα, στο 7ο και στο 17ο δημοτικό (που είχαν μάλιστα μικρότερες ζημιές) οι εργασίες επισκευής δεν έχουν καν ξεκινήσει..! Όταν δεκάδες παιδιά συνωστίζονταν -όσο τα σχολεία λειτουργούσαν- στις γετονικές σχολικές μονάδες (15ο-22ο-28ο νηπιαγωγεία, 5ο δημοτικό, Ειδικό δημοτικό κα). 
  • σήμερα, 21 μήνες μετά το σεισμό, δεν υπάρχει ακόμα συγκεριμένο σχέδιο με αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση νέων κτιρίων για το 1ο Γυμνάσιο και το 11ο δημοτικό, που έχουν υποστεί σημαντικότατες ζημιές και χρήζουν ολικής ανακατασκευής.
  • τα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας στεγάζονται σε κτίρια παλιά και υποσυντηρημένα, σε υποδομές που καταρρέουν ενέχοντας κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς (πχ πτώση παραθυρου στο 5ο δημοτικό).

 

Αλήθεια, η κα Κεραμέως δεν έχει ακούσει για τα σεισμόπληκτα σχολεία του Αιγάλεω? Πού ήταν όταν οι γονείς οργάνωναν κινητοποιήσεις και διεκδικούσαν λύσεις από τα αρμόδια υπουργεία? Και κυρίως, τι κάνει για όλα αυτά?

Ως γονείς έχουμε χορτάσει 2 χρόνια τώρα να ακούμε «θα» και κούφιες υποσχέσεις ενώ τα παιδιά μας θα κληθούν από Σεπτέμβρη να στοιβαχτούν ξανά σε υποσυντηρημένα κτίρια και ακατάλληλες αίθουσες-κλουβιά, χωρίς μέτρα για την υγεία και ασφάλειά τους. 

Δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε τον εμπαιγμό!

Απαιτούμε κυβέρνηση και Υπουργείο παιδείας να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να πάρουν  ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών:

 

  • Με μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του

κράτους

  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη 
  • Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού: υγειονομικού, εκπαιδευτικού, καθαριότητας
  • και επιστημονικού.
  • Κατάργηση   των   προαγωγικών   εξετάσεων   για   τη   φετινή   χρονιά   και   συνολικά
  • κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
  • Εδώ και τώρα πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να υλοποιηθεί
  • ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές
  • Έκτακτη χρηματοδότηση για την επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων

 

 

Καλούμε τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα για το σχολείο και τη μόρφωση που αξίζουν τα παιδιά μας, δυναμώνοντας με την δράση τους τους Συλλόγους των σχολείων τους. 

18/4/2021

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας