Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ: Η επίσκεψη Δούρου στο Αιγάλεω επιβεβαίωσε ότι το αστικό κράτος έχει συνέχεια

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2021

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω σε άρθρο της το οποίο μας απέστειλε και με τίτλο "Άτιμη… αμνησία!" καυτηριάζει την επίσκεψη της κυρίας Ρένας Δούρου στο Αιγάλεω. Ισχυρίζεται πως  η “επίσκεψη” επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι το αστικό κράτος έχει συνέχεια... υλοποιώντας έργα που είναι «επιλέξιμα» με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών και υπερτονίζει τις βασικές ανάγκες που έχει το Αιγάλεω και η Δυτική Αθήνα ως φυσική προέκταση.: 

 

"Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Δούρου, επισκέφθηκε το Αιγάλεω, πριν από λίγες μέρες, συνοδευόμενη από τον πρώην Δήμαρχο Αιγάλεω κύριο Μπίρμπα, επίσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και από το νυν Δήμαρχο της πόλης μας, κύριο Γκίκα, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

  • Έκανε μία … επιθεώρηση στα «έργα» που ξεκίνησαν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και στο Δήμο Αιγάλεω, και ολοκληρώνονται τώρα με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, στην Περιφερειακή Διοίκηση και στο Δήμο μας.

 

 

Με άλλα λόγια, η “επίσκεψη” επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι το αστικό κράτος έχει συνέχεια... υλοποιώντας έργα που είναι «επιλέξιμα» με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών. Δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η Περιφερειακή Διοίκηση και Δημοτική αρχή Αιγάλεω της ΝΔ, πήραν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους για να κλιμακώσουν την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων.

 

Η πρώην περιφερειάρχης με το ΣΥΡΙΖΑ, που βγάζει σταθερά “λάδι” τις βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις, οι οποίες υλοποιούνται από τον Περιφερειάρχη Πατούλη και τις διοικήσεις Δήμων, που στηρίζονται από ΝΔ, κάνει κριτική στα “σημεία”. Νομίζει ότι μιλάει σε “χώρα λωτοφάγων” και ισχυρίζεται προκλητικά ότι πρόκειται «για έργα που κάνουν σήμερα τη διαφορά για το αύριο των παιδιών της Δυτικής Αθήνας». Τολμά να υπερηφανεύεται για τα «έργα και τις ημέρες» της, «θάβοντας» σκόπιμα ότι:

 

 

  •  Τα σχολεία του Δήμου μας παραμένουν αθωράκιστα, χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ακόμα κι από σεισμούς, με ευθύνη σήμερα της ΝΔ και χθες του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, την περιφέρεια, το Δήμο. Όμως, εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των σεισμόπληκτων σχολείων αύριο θα κάνουν μάθημα σε διπλανό σχολείο ή σε κοντέινερ γιατί τα σχολεία τους δεν έχουν φτιαχτεί 2 χρόνια μετά τους σεισμούς!!! Ενώ στα ειδικά σχολεία του Δήμου Αιγάλεω, εκατοντάδες μαθητές ΑμΕΑ από όλη την Αττική αύριο θα στοιβαχτούν σαν τις σαρδέλες σε ακατάλληλες αίθουσες. Αύριο, εκατοντάδες παιδιά του Δήμου μας δε θα βρουν μια θέση στον παιδικό σταθμό, γιατί δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές για την προσχολική φροντίδα και αγωγή. Όλα αυτά λογαριάζονται ως «κόστος» για το κράτος, όποια αστική πολιτική δύναμη και αν βρίσκεται στη διαχείριση των θεσμών του.

 

 

 

  •    Πίσω από φανταχτερές ονομασίες διαφόρων έργων «ενεργειακής αναβάθμισης» κ.α., κρύβεται ο πακτωλός χρηματοδοτήσεων έργων που παραδίδονται σε εργολάβους- ιδιώτες και οι μπόλικες παρατάσεις στην παράδοσή τους. Όμως, τα παιδιά στις γειτονιές στην παρακηφίσσια περιοχή βλέπουν συνεχώς να υποβαθμίζεται η ζωή τους και των οικογενειών τους για να «αναβαθμίζονται» και να επεκτείνονται οι business των επιχειρηματικών κολοσσών του Εμπορίου, των ταχυμεταφορών στην περιοχή μας. Κι αυτή η αθλιότητα έχει την αντιλαϊκή σφραγίδα και της σημερινής κυβέρνησης, Περιφέρειας, δημοτικής διοίκησης της ΝΔ. Έχει, όμως, και τις υπογραφές των προηγούμενων διαχειριστών του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό, περιφερειακό, τοπικό επίπεδο.

 

 

 

  •   Η υπηρεσία πρασίνου και οι άλλες υπηρεσίες του Δήμου, παραμένουν υποστελεχωμένες με τους διαδοχικούς νόμους ΌΛΩΝ των κυβερνήσεων, με ευθύνη ΟΛΩΝ των περιφερειακών και δημοτικών διοικήσεων. «Ξέχασαν» να πουν ότι μόλις το 6% του προϋπολογισμού του Δήμου κατευθύνεται σε έργα που υλοποιούν οι υπηρεσίες και το υπόλοιπο πάει σε εργολάβους, μελετητικά γραφεία κα. Εξάλλου, η παράδοση της φύλαξης του Μπαρουτάδικου σε ιδιωτική εταιρεία security έχει την υπογραφή και της προηγούμενης και της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω.

 

 

Όμως, το θράσος της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής δεν έχει όρια, όταν δήλωσε ότι «τα έργα στους Δήμους είναι ακριβώς εκείνα που βοηθούν στη βελτίωση της ζωής, της καθημερινότητας... ειδικά μάλιστα σε περιοχές εδώ κάτω από το ποτάμι, που οι επαγγελματίες της εξουσίας για δεκαετίες θεωρούν ως την πίσω αυλή της Αθήνας».

 

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια... μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα’ λεγαν»

 

 

  • Η τελευταία πράξη της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στη διοίκηση Πατούλη, που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν η δημιουργία ενός νέου απέραντου σκουπιδότοπου στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας, στις περιοχές κάτω από το ποτάμι. Αυτό είναι το «αύριο» που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας!!!

 

 

Αυτά είναι τα ασφυκτικά δεσμά της διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: Οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες λογαριάζονται ως «κόστος» για το αστικό κράτος και με κριτήριο το “όφελος” των επιχειρηματικών κολοσσών.

 

Πραγματική ανάσα από τα αδιέξοδα που βιώνουν οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες στο Δήμο Αιγάλεω είναι η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση για όσα έχουμε ανάγκη με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, που μας στερούν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές. Γιατί η καπιταλιστική βαρβαρότητα δε διευθετείται, μόνο ανατρέπεται."

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας