Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Αιγάλεω: Επεκτείνεται η ρύθμιση που αφορά στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2021

 

Ο Δήμος Αιγάλεω ενημερώνει ότι επεκτείνεται η ρύθμιση που αφορά στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14.07.2020 κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (Β’ 3088).

Η σύσταση της Επιτροπής έχει ανασυγκροτηθεί με την υπ. αρ. 1311/28.5.2020 απόφαση Δήμαρχου και αποτελείται από έναν (1) εκπρόσωπο της Δημοτικής αρχής, έναν (1) εκπρόσωπο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε Α.Ε.) και έναν (1) εκπρόσωπο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σκοπός της Επιτροπής είναι να εξετάζει τις υποβληθείσες αιτήσεις, να αξιολογεί την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, να χορηγεί το ειδικό βοήθημα και να δίνει άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής και συγκεκριμένα:


Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην εν λόγω Επιτροπή πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31-12-2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια:

  • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.000 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος: 13.500 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη: 15.750 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη: 18.000 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη: 24.750 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη: 27.000 ευρώ



Επισήμανση:


  • Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία σε ποσοστό από 67% και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 8.000 ευρώ.
  • Για νοικοκυριό που περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 15.000 ευρώ.


Δ. Περιουσιακά κριτήρια:

H αξία της ακίνητης περιουσίας (με βάση τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ) δεν πρέπει να ξεπερνά τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, συν 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος με ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ.

        




Για υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, στα τηλέφωνα 213.2100227/210.5982406 από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 08.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας