Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανάπλαση Αιγάλεω: Η διοίκηση Γκίκα υποτιμά συστηματικά τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου εκμεταλλευόμενη τον covid 19 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 22 ΙΟΥΛΗ 2021

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ανάπλασης Αιγάλεω:

Θεωρούμε ότι η διοίκηση Γκίκα υποτιμά συστηματικά τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου , εκμεταλλευόμενη τον covid 19 και τις αντιδημοκρατικές  ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Ελάχιστη ενημέρωση σε σημαντικά ζητήματα, συνήθως κατόπιν εορτής και με ελλιπείς εισηγήσεις.
Ενδεικτικά, από το «επείγον» υπερκοστολογημένο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του 2019,την απαράδεκτη διαχείριση των ΚΔΑΠ, τις εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις, τις απευθείας ,χωρίς δημοσιοποίηση, αναθέσεις υγειονομικού υλικού, την μη ενημέρωση για εκδηλώσεις ως και τώρα με το άγαλμα και το «άγνωστο μνημόνιο», από τον Ιούλιο του 2020, με τον ΑΔΜΗΕ  και την ΔΕΔΗΕ για το ΚΥΤ Αιγάλεω (Ρουφ), που ζητάμε να καταθέσει επίσημα, άμεσα στο Δημ. Συμβουλιο.
Είμαστε στα μέσα της δημοτικής περιόδου και  για λόγους δημοκρατίας, αλλά και προκειμένου να αποφύγουμε εντάσεις και  αντιπαραθέσεις, ζητάμε να αποτελέσει ο τρόπος λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου θέμα στο πρώτο δια ζώσης Δημ. Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

⦁    Μετά την συνάντηση στις 14 Ιουλίου,  ως αντιπροσωπεία, με τον ΑΔΜΗΕ για  τον προγραμματισμό αποξήλωσης των πυλώνων υψηλής τάσης, όπου επιβεβαιώθηκε η θέση μας - και όχι οι ισχυρισμοί του Δήμαρχου ότι είναι ανεξάρτητα του Ταμείου Ανάκαμψης και μας δόθηκε από τον ΑΔΜΗΕ!! το μνημόνιο υποχρεώσεων Δήμου ΑΔΜΗΕ ΔΕΔΔΗΕ από τον Ιούλη του 2020, λάβαμε ένα mail από τον ΑΔΜΗΕ. Εκεί, ζητούσαν  νέα συνάντηση στις 19 Ιούλη  με  τον Δήμο. Περιμέναμε την απάντηση του Δήμου.  Ερωτάται η Διοίκηση αν αυτή η συνάντηση  έγινε. Αν ναι, γιατί δεν μας ειδοποίησε  και τι συζητήθηκε; (μας απάντησαν ότι θα τα πούμε αναλυτικά τον Σεπτέμβρη).

⦁    Έχουμε ως θέμα την ΜΠΕ για κατασκευή αντιπλημμυρικής δεξαμενής, από την Περιφέρεια, στην Ορυζομύλων. Γνωρίζουμε που βρίσκεται ο σχεδιασμός των υπολοίπων αντιπλημμυρικών έργων της πόλης ( Βελεστίνου, Μυκηνών, Πελοποννήσου, Τεμένης κλπ.) ;


⦁    Τόσο στον π/υ του Δήμου μας για το έτος 2021 στον κωδικό 15 6413.001 «Μεταφορές προσώπων εν γένει» (24.800€), όσο και στην απόφαση 667/18.3.21 του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μάνδρου, όπου εγκρίθηκε η Τεχνική Έκθεση και οι Τεχνικές Προδιαγραφές, προβλέπεται μίσθωση οχημάτων (πούλμαν) για μεταφορά κατοίκων μας που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ηλικιωμένοι, οικονομικά αδύναμοι, μαθητές κ.ά.) για θαλάσσια μπάνια, περιπάτους, εκπαιδευτικές εκδρομές, μια δράση που ξεκίνησε το 2018. Φτάσαμε στο τέλος Ιουλίου και δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα θαλάσσιο μπάνιο, περίπατος ή εκπαιδευτική εκδρομή.
Ερωτάται λοιπόν η διοίκηση,
Γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εκδρομή για θαλάσσια μπάνια ή περίπατο μέχρι τώρα και πότε επιτέλους προβλέπεται να ξεκινήσει η δράση;
Δεν υπάρχει κάποιο υγειονομικό εμπόδιο στην εφαρμογή της απόφασης, καθώς η μεταφορά προσώπων με πούλμαν επιτρέπεται και από τον ΕΟΔΥ από τον περασμένο Μάιο και μάλιστα με πληρότητα 85%. Να επισημανθεί ότι δεν αφορά μόνο άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά και άλλες πληθυσμιακές ομάδες και κυρίως οικονομικά αδύναμους.


ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΕΙΣ

⦁    Επισημαίνουμε την πολύ μεγάλη μείωση των διαθέσιμων του Δήμου από 16.500.00 ευρώ σε 13.800.00 μέσα σε ένα χρόνο, που φαίνεται στον Ισολογισμό του Β. Εξαμήνου του 2021, γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει.

⦁    Είχαμε αναφορές από γονείς ότι στην παιδική χαρά που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών «Δημητσάνας και Αγίου Σπυρίδωνος», απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην         ΤΕΙ Αθήνας), έχουν διαπιστωθεί σημαντικές φθορές. Συγκεκριμένα στο σύνθετο όργανο που περιλαμβάνει σκεπή, τσουλήθρα, σχοινί αναρρίχησης, όργανο με οριζόντιες μπάρες και μεταξύ τους συνδέονται με ένα ξύλινο διάδρομο – έχουν με κάποιο τρόπο αφαιρεθεί ή σπάσει μία ποσότητα οριζόντιων ξυλοδοκών (οι οριζόντιες πλάκες που «ντύνουν» δηλαδή τον διάδρομο) -προκαλώντας κενά - με σοβαρό κίνδυνο κάποιο παιδάκι περπατώντας επάνω στο όργανο να πέσει από το ύψος του διαδρόμου (νομίζω πάνω από 1,5 μέτρο) στο δάπεδο και να τραυματιστεί – ενώ στις θέσεις των πλακών, στις άκρες εκατέρωθεν των,  έχουν ξεγυμνωθεί τα καρφιά που φυσικά έχουν πλέον εκτεθεί και αποτελούν συμπληρωματικό κίνδυνο για εκείνα τα παιδιά που θα επιλέξουν να βαδίσουν πλαγίως ώστε να αποφύγουν το κενό. Θα θέλαμε να μεριμνήσετε άμεσα είτε για τον αποκλεισμό των προβληματικών οργάνων, είτε για την άμεση επισκευή τους.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας