Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ παράταξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αιγάλεω ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 8/9/2021

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2021

(ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Θ. ΓΚΑΒΕΛΑΣ, ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΓΟΡΕΣ ΓΗΣ, κ.ά.)

 

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης "Ανάπλαση Αιγάλεω" που περιλαμβάνει προτάσεις, ψηφίσματα, ερωτήσεις και επισημάνσεις στο ΔΣ στις 08/09/2021

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ



Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, επίτιμου δημότη από το 1995 του Δήμου μας, προτείναμε τη μετονομασία του υπό κατασκευή δημοτικού θερινού κινηματογράφου σε «Σινέ Τιτάν – Μίκης Θεοδωράκης», κάτι που έγινε καταρχήν δεκτό και θα διερευνηθεί.

Προτείναμε επίσης τη βράβευση από το Δήμο μας του χρυσού παραολυμπιονίκη Θανάση Γκαβέλα που έγινε αποδεκτή, ο δε Δήμαρχος είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με την οικογένεια.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ



Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα, με μια λεκτική προσθήκη, το ψήφισμα που κατέθεσε η Ανάπλαση για τους όρους λειτουργίας του σε συνθήκες covid και ζητά την αλλαγή της ΚΥΑ Βορίδη – Πέτσα (https://www.facebook.com/anaplasiegaleo/posts/4588892481162121) και

ένα ψήφισμα (με καθαρή πλειοψηφία των παρόντων) για την αντίθεση του Δημ. Συμβουλίου στις αναστολές και διαθεσιμότητες εργαζομένων λόγω μη εμβολιασμού. Ψήφισμα` που διαμορφώθηκε από την «Ανάπλαση» - Μπίρμπας και στηρίχτηκε από την παράταξη «Νέα Εποχή» - Σκλαβούνος, μετά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πρότασης ψηφίσματος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου (https://www.facebook.com/anaplasiegaleo/posts/4591482770903092).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ζητήσαμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί:

Α. η αφαίρεση και αντικατάσταση της απαράδεκτης πινακίδας του αγάλματος του Κλεισθένη στην πρόσοψη του Δημαρχείου που υποστηρίχτηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης,

Β. τα προβλήματα της ορθής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνθήκες Covid (καθυστέρηση απαντήσεων, ελλιπής λειτουργία Επιτροπών, πρόχειρα εισηγητικά κλπ), που είχαμε όλοι συμφωνήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Κύριε Δήμαρχε, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22 θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

1) για την εξέλιξη των έργων συντήρησης στα σχολεία και ιδιαίτερα στα σεισμόπληκτα Δημοτικά 7ο, 17ο και Ειδικό, τα Νηπιαγωγεία 15ο και 28ο, καθώς και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής τους στις σχολικές εγκαταστάσεις

2) για την ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης» του 1ου Γυμνασίου και εκτίμηση χρονοδιαγράμματος του έργου

3) για τον προγραμματισμό κατασκευής από την ΚΤΥΠ ΑΕ του 11ου Δημοτικού και 11ου Νηπιαγωγείου

4) για την επάρκεια των σχολικών καθαριστριών και των κονδυλίων, με δεδομένο ότι προκύπτουν αυξημένα προβλήματα λειτουργίας και καθαρισμού των σχολείων λόγω Covid και της ελλιπούς χρηματοδότησης των Δήμων (διαμαρτυρία ΚΕΔΕ, αλλαγή τρόπου υπολογισμού εργασιακού αντικειμένου)

5) αν προκύπτουν προβλήματα με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση (έλλειψη αιθουσών)

6) πότε θα ολοκληρωθεί η καταγραφή του μαθητικού δυναμικού, προκειμένου να μας δώσετε στοιχεία ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και ποσοστό μείωσης

7) πότε θα μας δώσετε το πρόγραμμα αγιασμών των σχολείων

Επίσης θα θέλαμε να μας απαντήσετε στα εξής ζητήματα :

Παιδικοί σταθμοί – ΚΔΑΠ

8. Μετά τη μείωση από την κυβέρνηση των ωφελούμενων του Προγράμματος Εναρμόνισης Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής, όπου 80.000 παιδιά έμειναν εκτός, ερωτάται η Διοίκηση πόσα παιδιά θα δεχθούν οι παιδικοί σταθμοί και πόσα και τι τμήματα θα λειτουργήσουν, πόσα παιδιά θα μείνουν εκτός, πόσα voucher έχουν κατατεθεί και τι πρόσθετο προσωπικό θα χρειαστούμε.

9) Πόσα παιδιά θα δεχθούμε στα ΚΔΑΠ, πόσα τμήματα θα λειτουργήσουν και τι δραστηριότητες θα προσφέρουν, πόσο προσωπικό απαιτείται, θα έχει πρόσθετο κόστος ο δήμος μας και αν ναι, ποιο θα είναι αυτό.

Άθληση για Όλους

10) Μετά την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για κατάργηση του προγράμματος, που εξυπηρετούσε την ανάγκη για άθληση όλων των ομάδων πολιτών (ΑμεΑ, τρίτη ηλικία, γυναίκες κ.ά.) για πάνω από 30 χρόνια, ερωτάται η Διοίκηση ποιός είναι ο σχεδιασμός της, αν θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα που λειτουργούσαν την προηγούμενη χρονιά, αν υπάρχει προγραμματισμός προσλήψεων συμβασιούχων, δεδομένης της απαράδεκτης απόφασης του κ. Βορίδη για μείωση κατά 10% του συνολικού αριθμού συμβασιούχων ανά δήμο, με δεδομένη τη μείωση προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και την επί της ουσίας απαγόρευσης των προσλήψεων.

Αγορές οικοπέδων

11) σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αγορές των χαρακτηρισμένων οικοπέδων εντός της πόλης (Σταλίκα, είσοδος Τιτάνα από Ι. οδό κ.λπ.) επισημαίνοντας την ανάγκη να έχουμε άμεσα διαθέσιμη χρηματική κάλυψη της αντικειμενικής αξίας, μετά τα τελευταία νομοθετήματα, όπως είχαμε επισημάνει και στη συνεδρίαση της 8.7.21. Επίσης, υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τη νομοθετική τροποποίηση που είχαμε προτείνει, προκειμένου να μη χαθούν οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, ιδιαίτερα στον Ελαιώνα, λόγω έλλειψης χρηματοδοτικού εργαλείου για την άμεση αγορά τους σε περίπτωση αιτήματος άρσης των ιδιοκτητών;

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ



Πράσινο Άλσος

Μετά τη διαβεβαίωση που έδωσε ο Δήμαρχος, σε προηγούμενη συνεδρίαση, ως απάντηση στις ερωτήσεις μας σχετικά με την αποψίλωση του φυτικού υποορόφου και την επιχωμάτωση σε μεγάλο τμήμα του Άλσους, ότι γίνεται με εγκεκριμένη μελέτη, που δεν βρέθηκε στην αναζήτησή μας, ρωτάμε πότε θα κατατεθεί η μελέτη από τη Διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι είναι η διαχειριστική μελέτη του Άλσους (Σημείωση - που είχαμε καταθέσει ως διοίκηση από το 2016 και εγκρίθηκε το 2021 !!! από τη Δασική Υπηρεσία). Του επισημάναμε ότι η διαχειριστική μελέτη δεν το αναφέρει και απάντησε ότι και δεν το απαγορεύει !!! Άρα έγινε με πρωτοβουλία της Διοίκησης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ



1) Επισημαίνουμε ξανά την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών από τη Διοίκηση για την αντιμετώπιση α) της καθυστέρησης υλοποίησης του πρώην 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, με κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα από την Περιφέρεια και β) την καθυστέρηση κατασκευής του «Τιτάν».

2) Επισημαίνουμε την ανάγκη ουσιαστικής συζήτησης και αναλυτικής παρουσίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο της εξέλιξης των τεχνικών έργων, πριν την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.

3)επισημαίνουμε την εικόνα εγκατάλειψης

α) του συνόλου σχεδόν των πεζοδρομίων, παρτεριών και της νησίδας της Ιεράς Οδού από τον Κηφισό ως την Αγ. Άννης (αγριόχορτα, ξερά δέντρα κ.α)

β) της εισόδου της πόλης από τον Πειραιά (γέφυρα Θηβών – Πέτρου Ράλλη και περιβάλλοντος χώρου) από αγριόχορτα και όγκους σκουπιδιών

γ) της ελιάς στη νησίδα Ιεράς Οδού και Θηβών που έχει σχεδόν ξηρανθεί, ελιά που μεταφύτευσε με αναρτήσεις και φωτογραφίες (!!!) σχεδόν ένα χρόνο πριν η Διοίκηση

4) επισημαίνουμε ξανά την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη κατάληψη από συνοδευόμενα ζώα συντροφιάς αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών που δημιουργεί εντάσεις ανάμεσα στους πολίτες.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας