Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αιγάλεω για την καθαριότητα των σχολείων

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021



Το σοβαρό ζήτημα της μη επαρκούς καθαριότητας στα σχολεία λόγω της έλλειψης των αναγκαίων καθαριστριών επανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω την Τετάρτη 22/9/2021.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας και τα σχολεία έχουν ανοίξει ήδη εδώ και 2 εβδομάδες, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ρώτησαν τη Διοίκηση του Δήμου τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην καθαριότητα των σχολείων και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των 68 σχολικών μονάδων. Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχουν μόλις 37 σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται με πλήρη απασχόληση, δηλαδή για 6,5 ώρες!

Σε αρκετά σχολεία, ιδίως νηπιαγωγεία, οι ανάγκες καθαριότητας καλύπτονται από εργαζόμενες μερικής απασχόλησης (3 ωρών) με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες για καθαρισμό όλων των χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

Κι ενώ οι συνθήκες της πανδημίας διαμορφώνουν μια εκρηκτική κατάσταση, ιδιαίτερα στα σεισμόπληκτα σχολεία, η δημοτική αρχή επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, όταν δηλαδή θα έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος για να παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών για:


  • Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες - 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.
  • Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλα τα σχολεία.
  • Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση με ευθύνη του κράτους με κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας