Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ: Η διοίκηση Γ. Γκίκα σαν αντιπολίτευση ήταν, δήθεν, στο πλευρό των εργαζομένων τώρα όμως....

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2021

 Ανακοίνωση του δημ. Συμβούλου ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.κ. Στέλιου Βασιλειάδη που μέσα από την δημοσιοποίηση των πρακτικών τεκμηριώνει πως η διοίκηση του δημάρχου κ. Γ. Γκίκα σαν αντιπολίτευση ήταν, δήθεν, στο πλευρό των εργαζομένων τώρα όμως κρατάει μια ξεκάθαρα αντεργατική στάση:


Ολόκληρη η ανακοίνωση:


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.«ΧΑΖΟΙ ή ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ;» (Γ. Γκίκας, 2019)  

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 12.10.2021, συζητήθηκε πάλι το θέμα για την απόδοση του 13ου και 14ου μισθού εργαζομένων που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχουν δικαιωθεί πρωτόδικα (μη τελεσίδικα).Διαβάστε ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ επί της άσκησης έφεσης πάνω σε πρωτόδικη απόφαση (μη τελεσίδικη) που δικαιώνει τους εργαζομένους, τότε (31.1.2019, για 1.600.000€) και τώρα (12.10.2021 για 122.000€).

ΤΟΤΕ31.1.2019.

Τοποθέτηση ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΚΑ, ως αντιπολίτευση απευθυνόμενος στον τότε Δήμαρχο Δ. Μπίρμπα, γιατί δεν αποσύρει την έφεση που άσκησε.«Κύριοι συνάδελφοι, κύριε Δήμαρχε… ο μόνος που μένετε σταθερός είσαστε εσείς και η διοίκηση. Αυτό είναι αδιανόητο….

Ισχυρίζεστε ότι κατόπιν εισηγήσεων των νομικών συμβούλων του δήμου προχωράτε σε αυτή την απόφαση γιατί υπάρχει περίπτωση καταλογισμού. Καταρχήν ένα και στο χέρι, ξέρετε πολύ καλά αυτό, ότι οι γνώμες των δικηγόρων και των νομικών ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ. ΑΜΑ ΗΤΑΝΕ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝΕ, ΜΗ ΜΟΥ ΚΟΥΝΑΤΕ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ, ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝΕ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ. …

Είπα και προηγούμενη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο μην τρομοκρατείτε τους δημοτικούς συμβούλους και τέλος πάντων να σας πω και κάτι; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΝ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ; Άμα πηγαίνουμε σε αυτά που λέει η εκάστοτε κυβέρνηση και να είμαστε αρεστοί μια χαρά είμαστε. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ και ευθύνη παρόλες τις άλλες ιστορίες, παρόλο που ο νόμος αυτή τη στιγμή έχει ένα παράθυρο αν αποφασίσουμε τη μη άσκηση των εφέσεων. Εσείς επιμένετε ότι έχετε γνωμοδότηση ειδικού συμβούλου νομικού… Ο μισός νομικός κόσμος της χώρας ερμηνεύει έτσι την κατάσταση και ο άλλος μισός αλλιώς και με μεγάλες διαφορές ο ένας από τον άλλον, ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΙ. …σύμφωνα με τη συλλογιστική σας οι μισοί δήμοι της χώρας και οι περιφερειάρχες που έχουνε δώσει το 13ο και 14ο μισθό είναι για φυλακή. Θα τους καταλογιστούνε όλα. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ, ΕΧΟΥΝΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ Ή ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ; Και τέλος πάντων είναι και πολλοί από τη δική σας παράταξη συμβουλευτείτε τους. Χαζοί είναι;

Αυτή η εμμονή σας σε αυτή τη διαδικασία εγώ δεν μπορώ να την καταλάβω προσωπικά σαν παράταξη και σαν Γιάννης Γκίκας. …Σας καλώ άλλη μια φορά το αίτημα των εργαζομένων να αποσύρετε την έφεση μπορεί να γίνει και μπορεί να γίνει πραγματικότητα και ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Να είστε καλά, ευχαριστώ.» 

31.1.2019. Τοποθέτηση ΗΛΙΑ ΜΑΝΔΡΟΥ, ως αντιπολίτευση«…

Κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουμε το σθένος κύριε Δήμαρχε να πάρουμε την πολιτική απόφαση και να πράξουμε το σωστό… Στην τελική ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ γι αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να κάνουμε κάτι γιατί το αξίζουμε. Ευχαριστώ» 

31.1.2019. Τοποθέτηση ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΤΖΟΥ, ως αντιπολίτευση ΑΠΩΝ από τη συνεδρίαση 

ΤΩΡΑ 12.10.2021. Τοποθέτηση ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΚΑ, ως Δήμαρχος: 

«Ως δήμαρχος έχω τη νομική υποχρέωση να εξυπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και το νόμο σύμφωνα με το άρθρο 61 του Καλλικράτη. Ειδικότερα, υποχρεούμαι με βάση άρθρο 72 παρ. 1 να ασκήσω έφεση σε θέματα δαπανών για το Δήμο, όπως μισθολογικά, επιδόματα και λοιπά. … ο Δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει πέραν της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου όταν υπάρχει άμεση απειλή για ζημιά των συμφερόντων του Δήμου. Εδώ ο νόμος στο άρθρο 72 είναι σαφής. Δεν αφήνει περιθώρια επιλογής για άσκηση ή μη άσκηση έφεσης σε οικονομικές διαφορές όπως αφήνει για θέματα σε σχέσεις εργασίας.  Εδώ έχουμε ζήτημα όπου και Η ΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ με το ποσό των 122.000 €, δηλαδή πρόκειται για μια μη νόμιμη δαπάνη. Σύμφωνα με το άρθρο 152 του Ν.4270/2014, για το δημόσιο λογιστικό επειδή δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.  … Ο καταλογισμός αφορά το συνολικό ποσό, το οποίο δεν μπορεί να τροποποιηθεί …τότε ισχύουν όσα γράφει το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα. ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ σε βάρος του Δημοσίου, όπου άνω των 120.000€ υφίσταται κάθειρξη 10 ετών τουλάχιστον, δηλαδή διώκεται για κακούργημα… απειλείται ζημιά του Δήμο άνω της νόμιμης δαπάνης…ΑΛΛΙΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ… Αυτό έχω να δηλώσω εγώ…. …ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΓΩ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ…

» 12.10.2021. Τοποθέτηση ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΤΖΟΥ, ως Διοίκηση 

«Ερώτηση προς το νομικό σύμβουλο: …ΈΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, …γιατί ο Γιάννης Μυστακόπουλος τα έβαλε από την τσέπη του, …μπορούμε να πέσουμε ως σώμα στα μαλακά;» Διαβάζοντας, λοιπόν, τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, νομίζω απαντήθηκε με σαφήνεια η ερώτηση που έθεσε ο κ. Γκίκας στις 31.1.2019.

 Στέλιος Βασιλειάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας