Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση - Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 Δήμου Αιγάλεω: Φιλικό για τα μονοπώλια και τους εργολάβους της “πράσινης οικονομίας” Εχθρικό για τις σύγχρονες ανάγκες

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2021

 

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αιγάλεω:

 Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αιγάλεω για το 2021 θα μπορούσε να πάρει και «πράσινο βραβείο» από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, που με την αντιλαϊκή πολιτική τους «μαυρίζουν» τις ζωές των εργαζομένων, του λαού. Η περιβόητη “πράσινη οικονομία” δεν αφορά την αξιοποίηση των τεράστιων επιστημονικών, τεχνολογικών επιτευγμάτων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας, του περιβάλλοντος. Ούτε έχει ως κριτήριο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της διατροφής. Το μοναδικό κίνητρο είναι να σπρώξει πακέτα επενδύσεων σε νέα κερδοφόρα πεδία, δηλαδή στις πράσινες bussiness συγκεκριμένων εργολάβων. 


    Είναι ενδεικτικό ότι για κάθε είδους ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτιρίων προβλέπονται δαπάνες πάνω από 12 εκατομμύρια €. Σημαίνει ότι τα παιδιά μας θα κάνουν μάθημα σε σχολεία που θα είναι αναβαθμισμένα... ενεργειακά. Δηλαδή, οι σχολικές μονάδες θα έχουν γλάστρες στις ταράτσες, αλλά θα κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν, όπως  πρόσφατα. 


      Κι ενώ έχουν περάσει 2,5 περίπου χρόνια μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου και τις καταστροφές σε σχολικές υποδομές, προβλέπεται ΜΟΝΟ μελέτη- κι όχι έργο- για προσεισμικό έλεγχο σχολικών μονάδων  που είναι κατασκευασμένες πριν από το 1984, ύψους 400.000 €! Τα σεισμόπληκτα σχολεία τελικά από προσωρινή κατάσταση έγιναν... κανονικότητα!
    

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι για μια ακόμα χρονιά η …χαρά του εργολάβου, καθώς σχεδόν το σύνολο των έργων ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες. Την ίδια στιγμή που θα μπορούσαν να γίνουν τα αντίστοιχα έργα με μικρότερο κόστος από τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς να πληρώνουμε το κέρδος των εργολάβων, η Τεχνική Υπηρεσία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αυτή η τραγική κατάσταση υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου συμπληρώνεται από τα ελάχιστα έργα αυτεπιστασίας που προβλέπονται να γίνουν στο Δήμο μας από την Τεχνική Υπηρεσία. Αποτελούν μόλις το … 0,48% του συνολικού Τεχνικού Προγράμματος! 

Η απάντηση του Δημάρχου Αιγάλεω στην κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αποκαλυπτική! Κυνικά ομολόγησε ότι υλοποιεί τους αντιλαϊκούς νόμους για την Τοπική Διοίκηση: «Οι πηγές χρηματοδότησης είναι δεδομένες, επομένως κάνουμε ό,τι μπορούμε», «Αφού ο νόμος προβλέπει ότι τα έργα γίνονται από εργολάβους, τι να κάνουμε;». Με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του Δήμου Α.Ε.


    Αυτή η λειτουργία του Δήμου Α.Ε. βάζει τη σφραγίδα στους προσανατολισμούς και τις ιεραρχήσεις του τεχνικού προγράμματος με κριτήριο τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων, όχι τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.


⦁    Μήπως η λεγόμενη αστική αναζωογόνηση του κέντρου του Αιγάλεω (συνολικές αναπλάσεις του Εσταυρωμένου, και των γύρων δρόμων από τη Μπότσαρη, τη Σμύρνης κτλ), που κοστολογείται 6 εκατομμύρια €, θα ανατρέψει την ανασφάλεια για τους αυτοαπασχολούμενους στο Εμπόριο και στον Επισιτισμό?
⦁    Μήπως η περιβόητη πράσινη διαδρομή της οδού Δελφών (ποδηλατόδρομος που θα συνδέει το Μετρό με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), κόστους 2,6 εκατομμυρίων €!!! αναιρεί τη συνολική υποβάθμιση των υποδομών στην περιοχή του Λιούμη και σε άλλες περιοχές?
⦁    Την ίδια στιγμή, λίγες μέρες μετά τις πλημμύρες στην Αττική, τα … αντιπλημμυρικά έργα- δηλαδή ο καθαρισμό των φρεατίων- προϋπολογίζονται στο …. αστρονομικό ποσό των 75.000 € περίπου.
Η … λεγόμενη αναζωογόνηση του Δήμου Αιγάλεω είναι ρεσιτάλ υποκρισίας όταν:
⦁    Η κατάσταση με τα σεισμόπληκτα σχολεία παραμένει η ίδια μετά από 2,5 χρόνια.
⦁    Οι κτιριακές εγκαταστάσεις για τα σχολεία ειδικής αγωγής είναι απαράδεκτες!
⦁    Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν επαρκούν για τις ανάγκες φροντίδας και αγωγής των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με αποτέλεσμα 87 βρέφη και νήπια να μένουν εκτός των ΜΟΛΙΣ 9 παιδικών σταθμών που έμειναν από 14, με την ευθύνη όλων των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου.
⦁    Υπάρχουν κοντέινερ σε προαύλια σχολείων για να στοιβάζονται τα νήπια, γιατί η κυβέρνηση, όπως και η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και η προηγούμενη,  δεν εξασφαλίζουν τις απαραίτητες υποδομές και τους παιδαγωγικούς όρους για να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή (για παιδιά 4 έως 6 ετών).
⦁    Δεν λειτουργούν οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης στη Ραφήνα με βάση τη σύγχρονη ανάγκη των λαϊκών οικογενειών για φθηνές διακοπές. Αν είχαν επενδυθεί τα χρήματα που ΚΑΘΕ χρόνο προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα θα είχε γίνει Λας Βέγκας!
   

 Απάντηση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα που βιώνουμε στις γειτονιές του Αιγάλεω δεν είναι η αποδοχή της μίζερης κατάστασης, όπως μας καλούν η Διοίκηση του Δήμου και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα.
    

Η στάση της Ανάπλασης (Μπίρμπας) ήταν για ακόμα μία χρονιά αποκαλυπτική: «η ψήφος μας είναι θετική, αφού συνεχίζει να έχει στοιχεία του επιχειρησιακού προγράμματός μας», επιβεβαιώνοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια!!! Και τελικά οι όποιες διαφωνίες της διοίκησης Γκίκα (ΝΔ) και της παράταξης της Ανάπλασης (ΣΥΡΙΖΑ) δεν αφορούν τον προσανατολισμό του κράτους που παραμένει βαθιά αντιλαϊκός κι αντιδραστικός. Η παράταξη Σκλαβούνου κινείται γύρω από τη λογική «πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος, έστω και με διαχείριση». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της παράταξης της κ. Μερκουράκη που υπερψήφισε.
   

 Κοινός παρονομαστής όσων ειπώθηκαν είναι η ευθεία παραδοχή ότι επιλέξιμα θεωρούνται όχι τα έργα εκείνα που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά αυτά που συμφέρουν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους εργολάβους. Είναι η ευθεία παραδοχή ότι το αστικό κράτος κινείται ταχύτατα για την προώθηση έργων ανταποδοτικών και αργά σα χελώνα, όταν πρόκειται για έργα που είναι κρίσιμα για την προστασία  του λαού με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας (πχ αντισεισμικά έργα, αντιπλημμυρικά).

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας