Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακοίνωση της παράταξης Αιγάλεω Νέα εποχή για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2021

 

Ανακοίνωση από τον επικεφαλής της παράταξης Αιγάλεω Νέα εποχή, κ. Λάμπρο Σκλαβούνο:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι απαντήσεις επί ερωτήσεων που έγιναν σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια από παρατάξεις για διάφορα θέματα, με μεγαλύτερη εστίαση στα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλη μας.


Η παράταξή μας έκανε τις παρακάτω ερωτήσεις:


1. Έχοντας υπόψη την παλαιότητα των σχολικών κτιρίων (34 περίπου κατασκευάστηκαν προ 30ετίας, 29 προ 20ετίας και μόνο 2 την τελευταία 10ετία) ερωτάται η Διοίκηση:

α) Αν έχει γίνει έλεγχος, ιεράρχηση και προγραμματισμός των απαιτούμενων αναγκών συντήρησης και επισκευών. Αν ναι, θα θέλαμε να ενημερωθούμε αναλυτικά για κάθε σχολικό κτίριο και τις αντίστοιχες εργασίες που απαιτούνται (π.χ. μονώσεις, στεγανοποιήσεις, εξωτερικά κουφώματα, σκίαστρα, εξωτερικοί χρωματισμοί, κ.λπ.). β) Υπάρχουν διαδικασίες (έλεγχος, μελέτες, έργα) σε εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων; γ) Ενημέρωση για τα θέματα της πυρασφάλειας των σχολείων.

2. Καθαριότητα σχολικών κτιρίων.

α) Θα θέλαμε την κατανομή των ΙΔΑΧ (υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) καθώς και των υπαλλήλων με σύμβαση μίσθωσης έργου ανά σχολική μονάδα. β) Πρόσφατα είχαμε μείωση τεσσάρων υπαλλήλων ΙΔΑΧ (συνταξιοδότηση κ.λπ.). 

Προβλέπεται η κάλυψη των κενών αυτών θέσεων και πότε; γ) Με αυτό το δυναμικό μπορούμε να έχουμε προστασία από τον κορονοϊό; δ) Στο 6ο Λύκειο, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη καθαριστριών. Το γνωρίζετε και αν ναι τι θα κάνετε;



3. Στο 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω έχουν παραχωρηθεί αίθουσες για τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Αιγάλεω μεταξύ των οποίων και για το τμήμα ενηλίκων της Αγιογραφίας. 

 Μας αναφέρθηκε πως την περασμένη εβδομάδα πηγαίνοντας οι σπουδαστές και η δασκάλα του τμήματος για το μάθημα βρήκαν την αίθουσα κλειστή με διαφορετικό λουκέτο και δεν μπόρεσαν να την χρησιμοποιήσουν. Η δασκάλα ενημέρωσε τον Διευθυντή του τμήματος και τις επόμενες ημέρες τοποθετήθηκε νέο λουκέτο το οποίο δόθηκε στην δασκάλα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα για την Αγιογραφία. Με την είσοδο στην αίθουσα διαπιστώθηκε πως οι ζωγραφικοί πίνακες, τα καβαλέτα και άλλα πράγματα για τις λειτουργικές ανάγκες της Αγιογραφίας είχαν μαζευτεί και τοποθετηθεί σε μια γωνία, ενώ βιβλιοθήκες, γραφεία διάφορα έπιπλα και κομπιούτερ είχαν τοποθετηθεί στην αίθουσα από άλλους. Θέλουμε να σας ρωτήσουμε: α) αν είστε ενημερωμένος για το γεγονός και β) τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το εργαστήριο Αγιογραφίας;

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των άλλων παρατάξεων που προηγήθηκαν χρονικά («Ανάπλαση», «Άλλη Πρόταση») και σε μερικές της παράταξής μας. 

Σε ό,τι αφορά τα σεισμόπληκτα σχολεία («Ανάπλαση») απάντησε, μεταξύ των άλλων, όπως και προηγούμενες φορές ότι είναι στη διαδικασία αδειοδοτήσεων κατεδάφισης του 1ου Γυμνασίου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου. 

Σχετικά με το 7ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο ανέφερε ότι θα υπογραφεί εντός των ημερών η σύμβαση με τον εργολάβο για την έναρξη των εργασιών, με προοπτική ολοκλήρωσης το τέλος του καλοκαιριού του 2022. (…. όλα με καθυστερήσεις 2 χρόνων μέχρι σήμερα). 

Σε ότι αφορά την καθαριότητα των σχολείων (και λόγω covid-19) είπε ότι οι καθαρίστριες επαρκούν και δεν χρειάζονται μέχρι στιγμής περισσότερες. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο 6ο Λύκειο, λέγοντας ότι δεν έχει πληροφόρηση ότι υπάρχει πρόβλημα καθαριότητας.

Σχετικά με το θέμα του Τμήματος της Αγιογραφίας ο Δήμαρχος απάντησε ότι είναι ενημερωμένος και ότι το θέμα θα λυθεί εντός της εβδομάδος. 

Στις υπόλοιπες ερωτήσεις μας, όπως δήλωσε, θα μας απαντήσει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας