Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εκδήλωση BBQ 2ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2022



2ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ 20/06/2022

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι κοινωφελές ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την παροχή εξωσχολικής αγωγής σε παιδιά και εφήβους, η οποία συντελεί στη διαμόρφωση ηθικού χαρακτήρα μέσω της ομαδικής δράσης, της ζωής στο ύπαιθρο και του παιχνιδιού.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω, ιδρύθηκε στα πρώτα δύσκολα μετά κατοχικά χρόνια το 1945, με συμμετοχή συντροφιών από τις φτωχογειτονιές του Αιγάλεω και από τότε μέχρι σήμερα δεν ανεστάλη και δεν έπαψε η λειτουργία του ούτε μία στιγμή.

Τα πρώτα χρόνια στεγαζόταν σε χώρους όχι και τόσο κατάλληλους, όπως κάποιο μικρό μαγαζί ή παλιό βουλκανιζατέρ, έως το 1969 που μεταστεγάσθηκε στο ιδιόκτητο κτήριο της Τ.Ε. Αιγάλεω, στην οδό Στέφανου Σαράφη 55.

Στα 77 χρόνια λειτουργίας του χιλιάδες παιδιά και νέοι γαλουχήθηκαν στους κόλπους του, με τις Αρχές και Αξίες της Προσκοπικής Κίνησης. Ανέδειξε πλήθος άξιων στελεχών που κατέκτησαν εξέχουσες θέσεις τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στην Διοίκηση του ΣΕΠ. Γι’ αυτές τις προσφερόμενες υπηρεσίες έλαβαν πλήθος τιμητικών διακρίσεων προεξέχουσας της απονομής της ανώτατης διάκρισης, το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, σε τρεις πρώην Αρχηγούς του 2ου Συστήματος.

Όμως το σημαντικότερο αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν η απόδοση στην κοινωνία ικανών, δημιουργικών και χρήσιμων ανθρώπων στον επιστημονικό, καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό, πολιτικό και εν γένει επαγγελματικό χώρο.

77 χρόνια ιστορίας. Μια βαριά κληρονομιά και παρακαταθήκη η ιστορία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγάλεω, που οι νεότεροι οφείλουν να συνεχίσουν και με αφετηρία το παρελθόν, να χτίσουν το παρόν και να σχεδιάσουν το μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο για ένα καλύτερο κόσμο.

Σήμερα, λειτουργεί το 2ο Σύστημα Προσκόπων στην οδό Στέφανου Σαράφη 55, το οποίο αριθμεί 80 και πλέον μέλη, και υποστηρίζεται από εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή.

Η λειτουργία του 2ου Συστήματός στηρίζεται στην προσωπική εθελοντική εργασία των βαθμοφόρων μας, στις συνδρομές των γονέων, καθώς και σε έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις και χορηγίες.

Βασική μέριμνά του είναι να εξασφαλίζει πάντοτε τη συμμετοχή όλων των παιδιών στις διάφορες δράσεις του Συστήματος, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις παιδιών από οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί κατά την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, διοργανώνει εκδήλωση BBQ, με σκοπό την ενίσχυση των θερινών του κατασκηνώσεων. Η εκδήλωση BBQ θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του 1ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Γ´ΑΘΗΝΑΣ (πρώην 2ο Λύκειο Αιγάλεω), Θηβών 250 & Σκρά, στις 25/06/2022 ημέρα Σάββατο με φαγητό, μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγάλεω, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αρχηγό Συστήματος κ. Τριαντάφυλλο Καμπανάο τηλ. 69 47 186507 ή με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (Ε. Κ. Σ.) του Συστήματος κ. Βαγγέλη Λαζαρίδη τηλ.69 48 062913

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και προσκοπικούς χαιρετισμούς


Ο Αρχηγός Συστήματος Ο Πρόεδρος της ΕΚΣ Καμπανάος Τριαντάφυλλος Λαζαρίδης Βαγγέλης

 


Αναρτήθηκε από στις 7:48 π.μ.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας