Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στις επάλξεις για το 9ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω - Διεκδίκηση με κάθε τρόπο, στο δικαίωμα σχολικής στέγης αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αιγάλεω, με την παρουσία γονέων, εκπροσώπων διδασκόντων στο 9ο και 14ο  δημοτικό, την Τρίτη 6/9/22, όπου συζητήθηκε το θέμα της έξωσης από το κτίριο του 9ου δημοτικού, πάρθηκε μια ομόφωνη απόφαση με την οποία όλες οι πλευρές είναι ικανοποιημένες σε αυτή τη φάση.

 

Γονείς, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου έμειναν ικανοποιημένοι από την ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ  να αντισταθούν σύσσωμοι, και με κάθε τρόπο, στην τελεσίδικη απόφαση για έξωση του 9ου δημοτικού.

Μια απόφαση που πάρθηκε μετά από έντονη πίεση προς τη διοίκηση από γονείς, εκπαιδευτικούς και δημοτικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος κ. Γκίκας κατ' αρχήν τόνισε πως από πλευράς διοίκησης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου έγιναν 3 ανακοπές, επίσης το σχολείο το θέλει η διοίκηση μέσα στα νόμιμα πλαίσια και επειδή πιθανότατα να κοινοποιηθεί ξαφνικά η έξωση, ετοιμάζει το χώρο του 14ου να υποδεχθεί και τα παιδιά του 9ου.

Σε αυτό το σημείο οι γονείς και εκπαιδευτικοί αντιτάχθηκαν κάθετα και τόνισαν πως αυτό δεν μπορεί να γίνει και ολόκληρη η σχολική κοινότητα θέλει το 9ο δημοτικό να παραμείνει στον χώρο που υπάρχει. 

Η κα. Γιάννα Χριστόγλου απέδωσε ευθύνες στον κ. Γκίκα για την παρούσα εξέλιξη, έκανε μια αναδρομή του ιστορικού με το κτίριο για το 9ο δημοτικό και τόνισε πως το σχολείο πρέπει να παραμείνει εκεί που είναι.

 

Ο κ. Λάμπρος Σκλαβούνος τόνισε πως δεν υπήρξε καλή συνεννόηση ανάμεσα στη διοίκηση και τους ιδιοκτήτες λέγοντας:  Δυστυχώς φαίνεται πως το παιχνίδι το έχουμε χάσει και συμφωνώ με την κα Χριστόγλου να εφαρμόσουμε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ και να μην φύγουμε από το σχολείο καθώς επίσης να προχωρήσει τάχιστα ο χαρακτηρισμός του χώρου ως σχολείο.

 


Η κα Βιβή Δάγκα υποστήριξε πως δεν πρέπει να γίνει καμία μετεγκατάσταση του 9ου δημοτικού. Υπάρχει ανασφάλεια και αγωνία στους γονείς. Ευθύνες έχει και το υπ. παιδείας και η περιφέρεια Αττικής και ο δήμος που δεν πάρθηκαν μέτρα να χτιστούν νέα, σύγχρονα και ασφαλή κτίρια  στο δήμο. Τέλος απέδωσε ευθύνες στο δήμαρχο που δεν ενημέρωσε τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

 


Η κα Παναγιώτα Μερκουράκη επισήμανε πως  πρέπει να γίνει το καλύτερο προς το συμφέρον των παιδιών και των γονέων. Δεν πρέπει να γίνει μετεγκατάσταση στο 14ο. Δεν μπορούν να  πάνε τα παιδιά σε σχολείο που δεν τηρούνται προδιαγραφές. Τα παιδιά να παραμείνουν στο κτίριο που στεγάζονται μέχρι τώρα.

 

Ο κ. Κων/νος Σάμιος στάθηκε αλληλέγγυος προς το συμφέρον των  παιδιών και των γονέων του 9ου δημοτικού. Έριξε ευθύνες στον δήμαρχο προσωπικά. Υπενθύμισε πως είχε δεσμευθεί ο κ. Γκίκας, το Δ/Σ να σταθεί στο πρόβλημα της έξωσης με κάθε τρόπο και όχι με κάθε νόμιμο τρόπο που που τώρα υποστηρίζει. Παρότρυνε όλους τη Δευτέρα 12/9/22 να είναι όλοι στο 9ο για να στηρίξουν ένα δίκαιο αγώνα.

Ο κ. Παντελής Βαϊνάς είπε πως είμαστε μάρτυρες ενός προσχεδιασμένου εγκλήματος. Η σχολική στέγη είναι υποβαθμισμένη από τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Όπως και για το Αιγάλεω είναι διαχρονική η ευθύνη και της διοίκησης Καρδαρά και της διοίκησης Μπίρμπα από αδιαφορία, αλλά η τελευταία πράξη είναι έγκλημα γιατί η διοίκηση Γκίκα 2 χρόνια γνώριζε και δεν έκανε τίποτα. Δεν ενημέρωνε. Παρότρυνε όλους να σταθούν έμπρακτα στο πρόβλημα του 9ου Δημοτικού.

Κατόπιν ο πρόεδρος του Δ/Σ κ. Κάντζος, ανακοίνωσε την απόφαση πως ομόφωνα το συμβούλιο εμμένει στην προτεραία απόφαση  υπογραμμίζοντας με "διπλές" γραμμές την έκφραση να υποστηρίξει το 9ο δημοτικό με ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. Τη Δευτέρα 12/9/22 να είναι όλοι στο 9ο δημοτικό για τον αγιασμό. 

Ύστερα από αυτή την απόφαση οι γονείς και οι διδάσκοντες αποχώρησαν ικανοποιημένοι αλλά και αποφασισμένοι για κάθε κινητοποίηση.

Παρών σε όλη τη συνεδρίαση ήταν ο βουλευτής Μέρα25 κ. Κρίτων Αρσένης ο οποίος την παρακολούθησε με ενδιαφέρον.

Από την Ένωση Γονέων και την πρόεδρο κα Γεωργοπάνου η οποία ήταν παρούσα, μας παραδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επίσης από το 14ο Δημοτικό σχολείο μας παραδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:




Για τον Παλμό: Ανδρέας Τασόπουλος
Φωτο ρεπορτάζ: Φάμπιο Μέρα

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας