Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κλείσιμο & συγχώνευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω - Κατατεθείσα Αναφορά Χ. Καφαντάρη με συνυπογραφές Δ. Βίτσα, Γ Δραγασάκη

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

 Εσωτερικών –  Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ».

Η Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χαρά Καφαντάρη και οι βουλευτές Δυτικής Αθήνας Δημήτρης Βίτσας και Γιάννης Δραγασάκης καταθέτουν αναφορά τις επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγάλεω με θέμα: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Με βάση τις από 05.09.2022 και 06.09.2022 επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγάλεω αντίστοιχα, καταγγέλλεται το κλείσιμο και η συγχώνευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Το διαχρονικό ναυάγιο των Διοικήσεων του Δήμου, και της εποπτεύουσας Πολιτείας, που έχει ως δραματική συνέπεια το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω να βρίσκεται ανέστιο, χωρίς σχολικό κτήριο, μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας και εναλλαγές Δημοτικών Διοικήσεων, ενώ υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες.

Στην επιστολή της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγάλεω αναφέρεται ότι αν και το Νοέμβριο του 2021 η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δέσμευε τη Διοίκηση για την διασφάλιση λειτουργίας του σχολείου στο κτήριο που στεγάζεται, τελικώς με καίρια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής οι απαιτούμενες ενέργειες δεν υλοποιήθηκαν με τραγική συνέπεια την απώλεια του κτηρίου.

Ενώ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου αναφέρει ότι ο Δήμαρχος επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικώς για να ανακοινώσει ότι αποφασίστηκε μαζί με την πρωτοβάθμια η μεταγκατάσταση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω στο 14ο Δημοτικό Σχολείο. Στην ουσία, αυτό σημαίνει κλείσιμο και συγχώνευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Τέλος, τονίζεται ότι αντί να συζητούμε για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της Παιδείας στον τόπο μας μιλάμε για συρρίκνωση, με σαφή ευθύνη όλων των Διοικήσεων.

Επισυνάπτονται οι από 05.09.2022 και 06.09.2022 επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγάλεω αντίστοιχα.

Παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των Υπουργείων σας για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.

Αθήνα, 07.09.2022

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Βίτσας Δημήτρης

Δραγασάκης Γιάννης

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας