Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου: Επικίνδυνο υγειονομικά το Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο του Δήμου Αιγάλεω - Αναφορά στη βουλή

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2023



Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα υποδομών και υγιεινής που εντοπίζονται στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο του Δήμου Αιγάλεω όπως αυτά περιγράφονται σε εκτενές δημοσίευμα.


Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα φθορές, σπασίματα, υγρασία και ελλιπείς συνθήκες υγιεινής συνθέτουν ένα «τριτοκοσμικό» σκηνικό στις τουαλέτες του σχολείου, με την εικόνα να είναι αποκαρδιωτική και ντροπιαστική, ενώ μάλιστα “κατά το πρόσφατο παρελθόν υγειονομικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν αυτοψία κρίνοντας επιτακτική τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών”.


Απευθυνόμενη προς τους αρμόδιους Υπουργούς η Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας, ζητά άμεσα “τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Αιγάλεω να λάβουν την εκπαίδευση που δικαιούνται, αντίστοιχη ενός σύγχρονου και πολιτισμένου ευρωπαϊκού κράτους”.

  • Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου
  • Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος
  • Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε την αναφορά εδώ:

«Επικίνδυνο υγειονομικά το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Δήμου Αιγάλεω»

Προς: Τους Υπουργούς α) Παιδείας και Θρησκευμάτων, και β) Εσωτερικών

Θέμα: “Εγκαταλελειμμένο το Ειδικό Γυμνάσιο –Λύκειο του Δήμου Αιγάλεω”.

Κύριοι Υπουργοί

Σας καταθέτω ως Αναφορά το από 20-1-2023 δημοσίευμα αναρτηθέν στον ιστότοπο enikos.gr, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα υποδομών και υγιεινής που εντοπίζονται στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Δήμου Αιγάλεω. Ειδικότερα, όπως αναγράφεται “φθορές, σπασίματα, υγρασία και ελλιπείς συνθήκες υγιεινής συνθέτουν το «τριτοκοσμικό» σκηνικό στις τουαλέτες του σχολείου, με την εικόνα να είναι αποκαρδιωτική και ντροπιαστική”, συνοδευόμενα από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

Τα παραπάνω σοβαρότατα προβλήματα φέρεται να είχαν επισημανθεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησαν υγειονομικοί υπάλληλοι, οπότε και κατά το πόρισμα του ελέγχου ζητήθηκε η επιτακτική βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών. Εργασίες οι οποίες όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Τέλος, σημειώνεται στο δημοσίευμα το παράδοξο ότι ενώ πρόκειται για σχολείο στο οποίο φοιτούν και μαθητές με κινητικά προβλήματα, εντούτοις οι τουαλέτες βρίσκονται στον 1ο όροφο, αλλά δεν υπάρχει ασανσέρ, επιβεβαιώνοντας την ακαταλληλότητα των υποδομών και ολοκληρώνοντας την εικόνα εγκατάλειψης.

Κύριοι Υπουργοί κατόπιν τούτων,



Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω αναφερόμενα και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αιγάλεω να λάβουν την εκπαίδευση που δικαιούνται και που να παραπέμπει σε ένα σύγχρονο και πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος.



Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας