Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ: " Αλληλομετάθεση ευθυνών υπουργείων για την συστέγαση 9ου &14ου Δημοτικών Αιγάλεω"

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2023

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, σήμερα, στις 01.02.2023, στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης με θέμα «Ανάγκη άμεσης λύσης του στεγαστικού προβλήματος του 9ου δημοτικού στο Αιγάλεω» μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι η πολλοστή κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα 9ο και 14ο σχολεία στο Αιγάλεω αλλά λύση ακόμα δεν έχει δοθεί, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε καταθέσει τροπολογίες που θα βοηθούσαν στην ομαλή λειτουργεία των σχολείων. Αλλά η κυβέρνηση δεν τις δέχτηκε.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν ενδιαφέρονται να λύσουν προβλήματα σχολικής κοινότητας γενικότερα και ειδικότερα στην περιοχή του Αιγάλεω. Απλά «παρακολουθούν» με μεταφορά ευθυνών στο Υπουργείο Εσωτερικών και Παιδείας χωρίς να δίνονται ουσιαστικές λύσεις.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Αιγάλεω είναι ανάστατη λόγω της έξωση του 9ου δημοτικού και της πιθανής συστέγαση με το 14ο δημοτικό. Μια δικαστική διαμάχη μεταξύ Δήμου και ιδιοκτητών του χώρου που είναι εις βάρος των παιδιών και της εκπαίδευσής τους.

Υποσχέσεις, εμπαιγμός και επικοινωνιακή αντιμετώπιση του προβλήματος από το Υπουργείο Εσωτερικών για μια κατάθεση τροπολογίας που θα λύσει το πρόβλημα, αλλά τα παιδιά ακόμα βρίσκονται στο δρόμο και απέχουν της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στον οικείο Δήμο, αναφέροντας ότι δεν έχει υποβάλλει κανένα αίτημα κτιριολογικού προγράμματος στο υπουργείο ώστε να εξετασθεί. Για άλλη μια φορά κάνεις από τους εμπλεκομένους φορείς και υπουργεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αντιστοιχεί για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Έλλειψη πολιτικής βούλησης και απροθυμία από το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει ώστε να δοθεί μια λύση για το 9ο δημοτικό στο Αιγάλεω. Τα παιδιά είναι στο δρόμο!!»




 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας