Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη»

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2023

 

Τη θεατρική παράσταση «Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 1ο, 4o και 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

 

  • Ο Δήμος Αιγάλεω μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης που υλοποιεί το Δίκτυο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας & τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών, μέρος της οποίας αποτελεί και η θεατρική παράσταση.

Το θεατρικό έργο «Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», έχει βασιστεί στο ομότιμο βιβλίο της συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ιωάννας Μπουλντούμη, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να ενισχύσει τον σκοπό της εκστρατείας. Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, τόνισε στον χαιρετισμό του: «Το παραμύθι που έχει μεταφερθεί σε θεατρική παράσταση μας βοηθάει σημαντικά ώστε να ενημερωθούμε για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την καθοριστική συμβολή των εμβολίων. Τα αντιβιοτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς σώζουν ζωές από τις διάφορες λοιμώξεις, ωστόσο η υπερκατανάλωση οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Γι΄ αυτό και πρέπει ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών να αλλάξουμε νοοτροπία στην αντιμετώπιση των ιώσεων».

  • Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Το παραμύθι αυτό, το έχουμε μεταφέρει σε θεατρική παράσταση με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στην ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών και στην αλλαγή νοοτροπίας στην αντιμετώπιση των ιώσεων με απώτερο στόχο να μειώσουμε τη μικροβιακή αντοχή. Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε τη νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες μας».

Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρία Κουρή δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι, με τη μεταφορά της παιδικής ιστορίας σε θεατρική παράσταση, μέσω ειδικής διασκευής, η γνώση ότι τα αντιβιοτικά θα εξακολουθήσουν να σώζουν την ανθρωπότητα όταν και οι πολίτες μάθουν να τα χρησιμοποιούν με σύνεση και λογική, καθώς και η διαφώτιση για τη σημασία του εμβολιασμού, θα βρουν αποδέκτες. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας».

  • Για την διασκευή -σκηνοθεσία υπεύθυνη ήταν η Κερασία Σαμαρά, για τη μουσική ο Γιώργος Κομπογιάννης, για τα σκηνικά-κοστούμια η Μάρω Κούλαλη και για τον σχεδιασμό φωτισμών ο Βαγγέλης Μούντριχας.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Κερασία Σαμαρά, Βίκυ Μαραγκάκη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Τώνια Αποστόλου, Γιώργος Δεμελίδης, Σωτήρης Χαρισόπουλος.
 






 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας