Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Μονοήμερη στην Ακροκόρινθο και κοπή πίτας έκαναν οι σύλλογοι "Φίλοι του Πυριτιδοποίειου" & "Αθλητικός Σύλλογος Πετάνκ Αιγάλεω"

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και ενθουσιώδες κλίμα η εκδρομή στην #Ακροκόρινθο που διοργάνωσαν οι σύλλογοι "Αθλητικός Σύλλογος Πετάνκ Αιγάλεω" και "Φίλοι του ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ" την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024. 

 

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Σε ένα ανοιξιάτικο πρωινό, συνεπής στο ραντεβού, η παρέα επιβιβάστηκε για την μονοήμερη απόδραση από το όμορφο Αιγάλεω. Στο πούλμαν, η θετική διάθεση εκδηλώθ αναφέρουνηκε αμέσως, με τραγούδι και πειράγματα από τους (50) πενήντα φίλους. 


▪️Πρώτος προορισμός ήταν το κάστρο που είναι χτισμένο σε ένα απότομο βράχο ύψους 575 μέτρων, τον Ακροκόρινθο ( Ακροκόρινθος ) όπως τον αποκαλούσαν οι Έλληνες επαναστάτες του 1821, ανεβήκαμε και μπήκαμε στο εσωτερικό του που πραγματικά βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο και με μια απέραντη θέα στον κορινθιακό κόλπο.
Νοιώθουμε, “ανατριχίλα” που πατάμε σε εδάφη που κάποτε περπάτησαν σπουδαίοι Έλληνες και μια γλυκιά “μέθη” από τη Θέα που μας προσέφερε. Στη συνέχεια κατηφορίσαμε στην Αρχαία Κόρινθο προς τον Αρχαιολογικό χώρο της, καθώς και για όλα τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κορίνθου. Η οργανωμένη εκδρομή είχε πρόβλεψη και για την ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ λόγω της πρώτης Κυριακής του μήνα. Υποδειγματική ξενάγηση σε ένα ωραία διαμορφωμένο μουσείο με πλούσια ιστορικά εκθέματα που κέρδισε το ενδιαφέρον όλων μας. 


▪️Στην συνέχεια γευματίσαμε σε ταβέρνα της περιοχής με μοναδική θέα την Αρχαία Κόρινθο.
Ιδανική στιγμή ήταν για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου "Φίλοι του ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ".
Σε μια κατάμεστη ταβέρνα και στην αναμονή των εδεσμάτων, ξεκίνησε η τελετή που παρόλες τις συνθήκες, έγινε με κάθε επισημότητα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ΦτΠ κ. Δημήτρης Μπέσης πήρε το λόγο και μετά από σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε τους "συνεπιβάτες" που συμμετείχαν στην πρότυπη δράση, εκδρομής και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Έκοψε το πρώτο κομμάτι και ευχήθηκε καλή χρονιά με επιτυχίες στο σύλλογο, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Στην συνέχεια κάλεσε να κόψουν κομμάτι και να ευχηθούν πρώτα τον πρώην Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα, στην συνέχεια την γραμματέα του συλλόγου Κρητών Αιγάλεω κ. Ευαγγελία Καρούσου, ακολούθησαν όσοι επιθυμούσαν να πράξουν το ίδιο.
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.
▪️Το γεύμα μας έμεινε αξέχαστο και ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Μάρα και το προσωπικό για την εξυπηρέτηση τους σε κάθε επιθυμίας μας .
Λίγο πριν την επιστροφή ήρθε η ώρα του καφέ και της βόλτας στον πεζόδρομο του όμορφου χωριού της Αρχαίας Κορίνθου με τις γυαλιστερές βιτρίνες των καταστημάτων στους πρόποδες του λόφου του Ακροκορίνθου και τον αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα.
▪️Βιώσαμε μια ξεχωριστή διαδραστική εκδρομή που οι λόγοι της επιτυχίας της μεταξύ των άλλων ήταν: το ότι επισκέφθηκε ένα ιδιαίτερα οργανωμένο μουσείο σε μια αρχαία πόλη με βαριά ιστορία και ένα κάστρο που σώζεται κατά το 80%. Προσθέτουμε την ηλιόλουστη μέρα, την κοπή της πίτας, τις βόλτες στα σοκάκια, το καλό φαγητό, τις διαδρομές με το πούλμαν, το κέφι, τα γέλια και άλλα πολλά που δεν θα ξεχάσουμε .
Μα πάνω από όλα ήταν η καλή παρέα και τους #Ευχαριστούμε όλους. Υποσχόμενη παρέα που θα συνεχίσει και στην επόμενη δράση μας.


Για τους συλλόγους
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Μπέσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 Οι Γραμματείς
Σωτήρης Λίβας
Ανδρέας Χατζημηνας

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας