Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω: Ανακοίνωση για τα σχολεία του Δήμου Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2024

 Ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω:

 

 

Η σχολική στέγη στο Αιγάλεω κατά γενική ομολογία πάσχει και πλέον, 5 χρόνια μετά το σεισμό του 2019, εξελίσσεται σε “ωρολογιακή βόμβα” για την περιοχή μας.

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω έχει επανειλημμένως ζητήσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την οριστική διευθέτηση της αποκατάστασης όλων των σεισμοπλήκτων σχολείων, καθώς και την υλοποίηση ενός τακτικού, περιοδικού προγράμματος συντήρησης, που θα προλαμβάνει τα ατυχήματα.

 

Δεν αξίζουν στα παιδιά μας «πυροσβεστικές» παρεμβάσεις αποκατάστασης -εκ των υστέρων- ανήκουστων,  επικίνδυνων βλαβών (πτώση παραθύρων, επικίνδυνοι υαλοπίνακες κ.λπ.) στην εποχή του κατά τα άλλα ψηφιακού σχολείου! Έχουμε θέσει επίσης ευρύτερα το ζήτημα της σχολικής στέγης, δεδομένου ότι πέρα από τα σεισμόπληκτα κτήρια και από τα κακώς η μερικώς ή καθόλου συντηρημένα σχολεία, αρκετές, πλέον, από τις 65 σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγάλεω έχουν αγγίξει το όριο αντοχής τους!

Επομένως οι όποιες τύπου διευθετήσεις (αίθουσες-κοντέινερ) μη αποδεκτών καταστάσεων (χρονίζοντα σεισμόπληκτα σχολικά κτήρια) οφείλουν τουλάχιστον να συνοδεύονται από το σαφές χρονοδιάγραμμα της οριστικής επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων.  Εδώ και τώρα!

 

Η μόνη αποδεκτή επίλυση του ζητήματος είναι η άμεση αποκατάσταση του σχολικού κτηρίου και η παράδοση του , ως ένα σύγχρονο, ασφαλές σχολείο στους μαθητές του και τους εκπαιδευτικούς. Η πολυετής ταλαιπωρία  και η απόγνωση γονιών - μαθητών - εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για δήθεν "προσωρινές λύσεις" που έρχονται 5 χρόνια μετά και ενώ κανένα έργο δεν έχει προχωρήσει .

Πτώσεις σοβάδων, πτώσεις παραθύρων, κακώς κατασκευασμένα και προβληματικά προαύλια, σκουριασμένα σίδερα και κάγκελα, ακατάλληλες αίθουσες, σχολεία υπο έξωση από κτήρια ιδιωτών, χτυπημένα από το σεισμό κτήρια: είναι αυτό το σύγχρονο, ψηφιακό σχολείο;

 

  • Απαιτούμε άμεσα γενναία χρηματοδότηση για τον έλεγχο και τη συντήρηση/αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων.
  • Απαιτούμε να προχωρήσουν οι αντισεισμικοί έλεγχοι και οι έλεγχοι στατικής επάρκειας.
  • Απαιτούμε να συντηρηθούν και να επισκευαστούν οι εστίες κινδύνου μέσα στα σχολικά κτήρια.
  • Απαιτούμε να ανεγερθούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και να αποτελέσουν παρελθόν οι αίθουσες-κοντέινερ σε όλη την Αττική.
  • Απαιτούμε και επιβάλλεται,  η ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία τους να αποτελέσει μέλημα και προτεραιότητα για όλους τους αρμόδιους φορείς!


Μάιος 2024

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας