Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2024

 

Ο Δήμος Αιγάλεω στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του και σε συμμόρφωση με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, προχώρησε στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδωνγια τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων.

 

 

Οι καφέ κάδοι τοποθετήθηκαν αρχικά σε καίρια σημεία της πόλης, στο πλαίσιο «πιλοτικού προγράμματος» για τη συλλογή βιοαποβλήτων, ενώ στρατηγική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η σταδιακή επέκταση του προγράμματος σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και η ένταξη του καφέ κάδου στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

 

Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ενημερωτική δράση σχετικά με τον καφέ κάδο ανακύκλωσης.

 

Συγκεκριμένα, η δράση αφορούσε τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), την ορθή χρήση του καφέ κάδου και τα οφέλη της ανακύκλωσης και απευθυνόταν σε στοχευμένες τοπικές επιχειρήσεις, όπως υπεραγορές, οπωροπωλεία και καταστήματα εστίασης, με σκοπό να ενταχθούν στο πρόγραμμα.  

 

Η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) μέσω των καφέ κάδων ανακύκλωσης αποτελεί μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, η οποία αναμένεται να αλλάξει την περιβαλλοντική ταυτότητα του Δήμου Αιγάλεω.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210-3427066, 210-3475734 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βρείτε Οδηγίες & Συμβουλές για τη Χωριστή Συλλογή Υπολειμμάτων Τροφών (Βιοαποβλήτων) στα αρχεία που ακολουθούν.

 
 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας