Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω: «Νέα Εποχή» στα σχολεία!!! Εγκαίνια με κοντέινερ, τάξεις κλουβιά, η Δημοτική Αρχή Σκλαβούνου

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2024

 Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω:

 

Ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης των κοντέινερ στο 17ο σεισμόπληκτο Δημοτικό σχολείο, ως «προσωρινή» λύση 5 χρόνια μετά το σεισμό του 2019, με πρόσχημα την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. 


Όμως για την κατάσταση αυτή και την απόγνωση που έχουν δημιουργήσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι ο Δήμος και τα αρμόδια Υπουργεία, που έχουν επιδείξει τεράστια αδιαφορία και δεν έχουν προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών του σχολείου.

  • Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει και από τη νέα Δημοτική Αρχή Σκλαβούνου σαφές χρονοδιάγραμμα για την οριστική αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων και απάντηση δεν έχουμε λάβει….

Και επειδή υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα σε όλη την Ελλάδα που το «προσωρινό» των κοντέινερ έγινε μόνιμο…. όπως στη Σάμο, την ‘Α Αθήνας και τη Νέα Φιλαδέλφεια (στο 1ο ΓΕΛ έχει κοντέινερ από το 2000), κάνουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με μπαλώματα. Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει για πολλοστή φορά τις ευθύνες διαχρονικά τόσο των κυβερνήσεων όσο και της Περιφέρειας και των Δήμων που αντιμετωπίζουν ως "κόστος" την ανάγκη για ασφαλή σχολική στέγη και βάζει τη ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας, πάντα σε δεύτερη μοίρα.

  • Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και υλοποιούν οι Δήμοι όπως και ο Δήμος Αιγάλεω διαχρονικά με όλες τις Διοικήσεις, αφορά την απορρόφηση κονδυλίων αποκλειστικά για την κερδοφορία των λίγων επιχειρηματικών ομίλων που ασχολούνται με την «πράσινη» μετάβαση και για τις κρίσιμες λαϊκές ανάγκες, όπως σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια, το ταμείο είναι άδειο ή οι διαδικασίες χρονοτριβούν και δεν ολοκληρώνονται ποτέ.

Απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα και όχι οι γενικολογίες και αοριστολογίες της δημοτικής αρχής.
Απαιτούμε:
⦁ Η Δημοτική αρχή να δώσει χρονοδιάγραμμα για οριστική λύση σε όλα τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποδομών, ολοκληρώνοντας τις μελέτες και δημοπρατώντας τα έργα που σέρνονται από χρόνο σε χρόνο και από εκλογές σε εκλογές, στις προεκλογικές υποσχέσεις και των τριών παρατάξεων που έχουν διοικήσει το Δήμο (Μπίρμπας-ΣΥΡΙΖΑ έως το Σεπτέμβριο του 2019, Γκίκας-ΝΔ έως το Δεκέμβρη του 2023 και τώρα Σκλαβούνος-ΠΑΣΟΚ) και κανείς τους δεν έχει δώσει λύση.


⦁ Να απαιτηθούν κονδύλια και από την Περιφέρεια και τα Υπουργεία με προγραμματικές συμβάσεις για νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, να εκπονηθεί άμεσα γενικό σχέδιο παρεμβάσεων και εκσυγχρονισμού για όλα τα σχολεία του Δήμου που πλέον είναι ωρολογιακή βόμβα.
 




 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας