Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Μήνυμα Δημάρχου Αιγάλεω Λάμπρου Σκλαβούνου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2024

 

 

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

 Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα μνήμης, γιορτής και χαράς για όλους τους Έλληνες, ημέρα που γράφτηκε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, καθώς οι πρόγονοί μας αντιστάθηκαν με αυταπάρνηση στις επεκτατικές βλέψεις των ξένων δυνάμεων, υπερασπίζοντας με θάρρος και αποφασιστικότητα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.

 

Το έπος του 1940 δεν ήταν απλώς μια πολεμική αναμέτρηση, αλλά ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και εθνικής αξιοπρέπειας, που συνεχίζει να μας εμπνέει στον καθημερινό μας αγώνα, για δικαιοσύνη, ελευθερία και αλληλεγγύη.

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, μια αρνητική λέξη, όπως το «ΌΧΙ», απέκτησε τόσο θετική χροιά και έγινε σύμβολο ηθικού μεγαλείου και αποφασιστικότητας.

 

Η αντίσταση των Ελλήνων τον Οκτώβριο του 1940, που έμεινε γνωστή ως το Έπος του '40, μας διδάσκει τα μηνύματα της ομοψυχίας και της συλλογικής προσπάθειας. Ο λαός μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πατρίδας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανεξάντλητη θέληση για ελευθερία και δικαιοσύνη. Η αυτοθυσία των προγόνων μας αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά και μας εμπνέει να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

 

Οι νέες γενιές καλούνται να αντλήσουν έμπνευση από αυτή την ιστορική παρακαταθήκη και να γίνουν ενεργοί πολίτες σε μια κοινωνία με επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Αλληλεγγύη και τη Δικαιοσύνη.

Η Επέτειος του «ΌΧΙ» μας υπενθυμίζει διαχρονικά τις αξίες της συλλογικότητας και της ενότητας, καλώντας μας να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο αύριο.

 

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

Λάμπρος Σκλαβούνος
Δήμαρχος Αιγάλεω

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας