Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο Δήμος Αιγάλεω Αρωγός στο έργο της Περιφέρειας για τον καθαρισμό του Κηφισού

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2024

 

Από το δήμο Αιγάλεω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 Αυτοψία στον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό ομβρίων υδάτων του Αιγάλεω, στο σημείο όπου συνδέεται με τον Κηφισό ποταμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και του Δημάρχου Αιγάλεω Λάμπρου Σκλαβούνου. Στη διαδικασία παρέστησαν αρμόδια στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας για την ολοκλήρωση του έργου.

 Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του αγωγού, ο οποίος για δεκαετίες είχε παραμείνει ανενεργός λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών και απορριμμάτων. Πρόκειται για κομβικό σημείο του υδραυλικού δικτύου της Δυτικής Αθήνας, που διαχειρίζεται υδάτινα φορτία από το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Χαϊδάρι, με κρίσιμο ρόλο στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

 Τον κ. Νίκο Χαρδαλιά συνόδευαν εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Μίλτος Κύρκος, και ο μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Γιώργος Παυλάκος. Τον Δήμαρχο Αιγάλεω συνόδευε ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης, Ηλίας Βαΐου.

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αιγάλεω και τις υπηρεσίες του για τη συνδρομή τους, τόνισε: «Σήμερα, αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα ενός κομβικού σημείου του υδραυλικού δικτύου της Δυτικής Αθήνας, που είχε παραμεληθεί για δεκαετίες. Οι παρεμβάσεις μας εντάσσονται σε ένα ολιστικό σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, που διασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

 Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος από την πλευρά του δήλωσε: «Η ασφάλεια των κατοίκων και η πρόληψη των πλημμυρικών φαινομένων αποτελούν για εμάς απόλυτη προτεραιότητα. Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, προχωράμε στην αποκατάσταση ενός σημαντικού έργου που παρέμενε παραμελημένο για δεκαετίες».

 Οι εργασίες στον συλλεκτήριο αγωγό περιλαμβάνουν την απομάκρυνση περισσότερων από 9.500 τόνων φερτών υλικών και απορριμμάτων, με στόχο την αποκατάσταση της πλήρους παροχετευτικής ικανότητας του αγωγού. Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, αποτελεί σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας