Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με επισημότητα τα εγκαίνια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών που θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Δήμο Φυλής

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2019

 

 

 Με επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών» που θα λειτουργήσει, από το προσεχές ακαδημαϊκό εξάμηνο, στο Δήμο Φυλής.



Πρόκειται για μια καινοτόμο συνέργεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Πολυτεχνείου Κρήτης με το Δήμο Φυλής, ο οποίος αναλαμβάνει την αποκλειστική χορηγία του ΜΠΣ, ώστε να μην επωμιστούν τα δίδακτρα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για των Ανώτατη Εκπαίδευση, Βασίλειος Διγαλάκης, καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και Βουλευτής Χανίων, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της προσπάθειας, που, όπως είπε συνδέει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τις τοπικές κοινωνίες και την αγορά. Ο Υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, που είναι προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Φυλής θα αναβαθμίσει τη φυσιογνωμία του και ευχήθηκε να βρει μιμητές και άλλους Δήμους.


Παρευρέθηκαν ακόμα και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής, ο Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητής Νικόλαος Ματσατσίνης και ο Διευθυντής του εγκαινιασθέντος ΜΠΣ καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Πέτρος Καλαντώνης. Κοινός τόπος των τοποθετήσεών τους ήταν ότι το ΜΠΣ θα συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη και στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του Δήμου Φυλής. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυναμική της Δυτικής Αττικής, η οποία, όπως είπε, συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος των παραγωγικών δυνάμεων της Χώρας και πρέπει να πάψει να αποτελεί την πίσω αυλή του Λεκανοπεδίου. Τέλος προανήγγειλε τη λειτουργία Κέντρου Καινοτομίας στο Δήμο Φυλής με στόχο, όπως είπε, να σταματήσει η εξαγωγή επιστημόνων στο εξωτερικό.



Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς χαρακτήρισε ιστορική τη μέρα και τόνισε ότι αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με στόχο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να αλλάξει το brand name του. «Από την πρώτη στιγμή εργαστήκαμε για να εντάξουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην τοπική μας κοινωνία και για το λόγο αυτό συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία ενός ΜΠΣ απόλυτα προσαρμοσμένου στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Φυλής, όπως, άλλωστε προκύπτει από τις δύο κατευθύνσεις του, δηλαδή «Αγροτουρισμός, Οινοτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη» και «Επιχειρησιακές Λειτουργίες Δραστηριοτήτων Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Τουρισμού», τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, τόνισε ότι, εκτός από το Κέντρο Καινοτομίας, ο Δήμος είναι έτοιμος να παραδώσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ένα πανεπιστημιακό CAMPUS με τις αντίστοιχες κτιριακές εγκαταστάσεις, πριν από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, προκειμένου να φιλοξενηθεί σε αυτό ένα Τμήμα του Πανεπιστημίου. Τέλος ευχαρίστησε θερμά όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του ΜΠΣ και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δημοσιογράφο και συνεργάτη του Πρύτανη Δυτικής Αττικής Θανάση Χούπη και στο συνδημότη μας απόφοιτο του ΑΤΕΙ Πειραιώς Σωτήρη Μασούρη.


Στην τελετή παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές Δυτ. Αττικής Ευάγγελος Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας, ο πρώην Πρύτανης του ΑΤΕΙ Πειραιώς και συνιδρυτής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Λάζαρος Βρυζίδης, ο επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και συνδημότης μας Γιάννης Μπαζιώτης, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσόκος, ο Δήμαρχος Μεγαρέωνν Γρηγόρης Σταμούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου Θέμης Τσόκος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Μιχάλης Τζανόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των ΕΛ.ΠΕ Χρήστος Πέππας, Αντιδήμαρχοι, Αναπλ. Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φυλής, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολύς κόσμος.


Αναφορικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο ΜΠΣ οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να διαβάσουν λεπτομέρειες στο ΦΕΚ 3782/Β’/14-10-2019, κάνοντας τη σχετική αναζήτηση στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr ).

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Πρόσκληση συμμετοχής στο ΜΠΣ, με την οποία θα καλούνται οι υποψήφιοι φοιτητές να υποβάλλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η αξιολόγηση θα γίνει από την Επιτροπή που ορίζει ο νόμος και τα μαθήματα θα αρχίσουν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η Πρόσκληση θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Δήμου Φυλής και θα γνωστοποιηθεί μέσω του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι.


Χαιρετισμός Υπουργού Βασίλη Διγαλάκη   





Καλωσόρισμα Δημάρχου Φυλής
 
 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας