Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ: Η νέα χρονιά του 2020 για αρκετούς από τους εργαζόμενους στο Δήμο μας ξεκινάει με το χειρότερο τρόπο

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2020



 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η αντεργατική πολιτική ΕΕ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΔΕ οδηγούν σε ανεργία 85 εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

Η νέα χρονιά του 2020 για αρκετούς από τους εργαζόμενους στο Δήμο μας ξεκινάει με το χειρότερο τρόπο. 85 από αυτούς, που από τον Μάρτιο του 2016, εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου καλύπτοντας πραγματικές, μόνιμες και πάγιες ανάγκες αυτών των υπηρεσιών, οδηγούνται σήμερα στην ανεργία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από πάρα πολλά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πανελλαδικά, δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας με αφορμή και την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να απαλειφθεί από το άρθρο 103 και από το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και να επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Τον αγώνα αυτό τον στήριξε με όλες τις δυνάμεις και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε πανελλαδικό επίπεδο, για μόνιμη σταθερή δουλειά όλων των εργαζομένων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της Βουλής πλην του ΚΚΕ, στηρίζοντας την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στάθηκαν αρνητικά απέναντι στο δίκαιο αίτημα χιλιάδων εργαζομένων για: ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Την ίδια στάση κράτησε και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών, συναινώντας στη διατήρηση της πολιτικής και εργασιακής ομηρίας των συμβασιούχων.

Ο αγώνας όμως των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις δεν σταμάτησε, παρά την αρνητική στάση των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των συμβιβασμένων Δημοτικών Αρχών. Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα απαιτώντας να παραμείνουν στην εργασία τους όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίξει την πάγια θέση της για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη πολιτικά, συνδικαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα. Για να συνεχίσουν οι 85 εργαζόμενοι τη δουλειά τους στο Δήμο μας, για να καταργηθεί η πολιτική ομηρία κι η εργασιακή ανασφάλεια.

Για το λόγο αυτό ζητάμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά το εργασιακό μέλλον αυτών των συμβασιούχων.
Άνω Λιόσια, 12-01-2020

  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Ζαπάντης Νίκος
  • Η Τοπική Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Ζερβουδάκη Άννα-Μαρία
  • Ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου Χειράκης Αλέξανδρος

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας