Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ξεναγήθηκε στο νέο Ειδικό Γυμνάσιο Φυλής

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2022

 

 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, επισκέφτηκε το νέο Ειδικό Γυμνάσιο του Δήμου Φυλής που θεωρείται πρότυπο, διαθέτει γεωθερμική εγκατάσταση, δύο βιοκλιματικά κτήρια και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εσωτερική πισίνα και φυσικοθεραπευτήριο.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και ο κ. Θανάσης Μπούρας, ξεναγήθηκαν στο νέο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Φυλής  από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, στους οποίους κι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους τόσο για τους χώρους όσο και για τον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας.

Για τη στελέχωση τους Ειδικού Γυμνασίου ενημέρωσε την κ. Ζέττα Μακρή η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Αναστασία Ζαγοράκη ενώ όλοι τους την ευχαρίστησαν με θερμά λόγια, για την επίσκεψή της και το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει.

Το Ειδικό Γυμνάσιο αποτελεί πρότυπο διδακτήριο, καθώς διαθέτει γεωθερμική εγκατάσταση και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα με σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις. Αποτελείται, από δύο βιοκλιματικά κτήρια, το κυρίως σχολικό κτήριο και το κτήριο αθλητικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εσωτερική πισίνα και φυσικοθεραπευτήριο.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει 9 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα εκτόνωσης – παιχνιδιού, 1 αίθουσα ησυχίας – ηρεμίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα βιβλιοθήκης, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 3 εργαστήρια μουσικής – αισθητικής αγωγής – ξένων γλωσσών, 1 κλειστό κολυμβητήριο – γυμναστήριο και 7 ειδικά εργαστήρια.

Όπως διαπίστωσε η Υφυπουργός Παιδείας και κατά την επίσκεψή της, πρόκειται για υπερτοπικού χαρακτήρα έργο, που αποτελεί «πυξίδα» για το σχολείο του αύριο, γεγονός το ποίο και σχολίασε, εκφράζοντας την ικανοποίησή της τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για την υλικοτεχνική υποδομή.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς άλλωστε, ενημέρωσε την Υφυπουργό Παιδείας για τον τεράστιο αγώνα που δίνει ο Δήμος Φυλής στον τομέα της Σχολικής Στέγης και της ζήτησε να εξακολουθήσει τη στήριξή της σε αυτόν, με το ίδιο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ως σήμερα. Υπογράμμισε επίσης την ολόπλευρη στήριξη του Θανάση Μπούρα σε όλες τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες του Δήμου Φυλής κι εξήρε τις άοκνες προσπάθειες των συνεργατών του, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υπερσύγχρονων έργων όπως αυτό, του Ειδικού Γυμνασίου.

«Η οφειλόμενη ευαισθησία του Δήμου Φυλής για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες αντικατοπτρίζεται μέσα από αυτό το μοναδικό σχολείο, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει για κείνους μια φιλόξενη στέγη που θα τους ανοίξει νέους δρόμους» επεσήμανε κατά τη λήξη της επίσκεψης ο Δήμαρχος Φυλής, απευθυνόμενος στους Ζέττα Μακρή και Θανάση Μπούρα, που εξέφρασαν την επιθυμία τους να βρεθούν ξανά στο χώρο, κατά την τέλεση του Αγιασμού, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

 

πηγή: Χρήστος Ράπτης https://www.in.gr/

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας