Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Φυλής: Ολική ανάπλαση και αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2022

Δήμος Φυλής: Ολική ανάπλαση του κέντρου της πόλης

Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς

Σχεδόν 10 εκατ. Ευρώ, εγκρίθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου ο Δήμος Φυλής να ολοκληρώσει την μεγαλύτερη αστική παρέμβαση της ιστορίας του.

Την γενική ανάπλαση και αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, ανακοίνωσε  ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ύψους 9.800.000 εκ. ευρώ που θα μεταμορφώσει την περιοχή σε «Αράχωβα της Αττικής» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος.

Το έργο εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης στις 11 Αυγούστου, έχει τίτλο ο «Παρεμβάσεις Πολυεπίπεδης – Ολοκληρωμένης Αναβάθμισης και Αναζωογόνησης στο Ιστορικό Κέντρο της Δ.Κ. Φυλής», τη μελέτη συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί σήμερα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και «να κάνουμε και αυτό το όραμά μας πράξη» όπως είπε ο Δήμαρχος.

Σε όλο το ιστορικό κέντρο θα γίνει ειδική πεζοδρόμηση που θα τονώνει την ιστορικότητα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Δημοτικής Ενότητας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προσέλκυση επισκεπτών.

Ο Χρήστος Παππούς μοιράστηκε με τον κόσμο το προσωπικό του βίωμα. «Φίλες και φίλοι, έχουμε την ευλογία της Παναγίας» είπε ο Δήμαρχος Φυλής και πρόσθεσε «Θέλω να μοιραστώ απόψε μαζί σας κάτι που συμβαίνει και έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Πάντα παραμονές της Παναγίας αυτός ο Δήμος, ο Δήμος Φυλής κερδίζει ένα μεγάλο έργο για τον τόπο» είπε και ανακοίνωσε το έργο ανάπλασης.

 

 

πηγή Χρήστος Ράπτης

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας