Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο Δήμος Φυλής γίνεται Κέντρο Logistics

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2022

Ο Δήμος Φυλής γίνεται Κέντρο Logistics

Από την εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης

 

Ο Δήμος Φυλής αλλάζει σελίδα και μετασχηματίζεται σε Κέντρο Logistics, ή όπως είπε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την δημιουργία Μεταφορικού Κέντρου στο Δήμο: «Σκοπός είναι να κοπεί κάθε χωροταξική ή οικονομική σύνδεσή του Δήμου με τα σκουπίδια».

Η μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων του Ελαιώνα και η δημιουργία Κέντρου Logistics στο Δήμο Φυλής αποτελεί έργο εθνικής στρατηγικής σημασίας, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης ωρίμανσης του έργου, ανάμεσα στο Δήμο Φυλής και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και το οποίο, με τη μόχλευση ιδιωτικών επενδύσεων θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ. Δεν παρέλειψε να αναφέρει τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο Φυλής, τόσο ως προς τη διασφάλιση εσόδων για το Δήμο, όσο και ως προς τη δημιουργία θέσεων εργασίας. «Σήμερα μιλάμε για την υπογραφή σύμβασης για την ωρίμανση του έργου», με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι πριν από, ακριβώς, ένα χρόνο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το έργο αποκατάστασης της Χωματερής με δημιουργία Πάρκου Πρασίνου και Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας.

πηγή: Χρήστος Ράπτης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας