Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Διεθνής Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2023

 

Όπως είναι γνωστό, η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας” ή Διεθνής Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών”, με απόφαση του ΟΗΕ, ήδη από το 1977.

 

 

Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά τόσο σε εθνικό όσο και σε υπερεθνικό (ευρωπαϊκό-περιφερειακό, παγκόσμιο) επίπεδο.

 

Ωστόσο, παρά τη ρητή κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, έμφυλες ανισότητες εξακολουθούν να υφίστανται σε διάφορες πτυχές της ζωής μας, κατά τρόπο εμφανή ή λανθάνοντα. Δυστυχώς, παρά τα πολλά βήματα που έχουν ήδη γίνει και έχουν οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης σε σχέση με το παρελθόν, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι, συνολικά μιλώντας, η γυναίκα συνεχίζει να βρίσκεται σε υποδεέστερη θέση στην κοινωνία, αντιμέτωπη με προκαταλήψεις και στερεότυπα από το παρελθόν. Το συμπέρασμα αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται και στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων (GenderEqualityIndex) του EIGEγια το 2022 (68,6% η επίδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, 53,4% η επίδοση της Ελλάδας – μικρή αύξηση βαθμολογιών, σε σχέση με το προηγούμενο έτος).

 

Είναι σίγουρο ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Ας έχουμε υπόψη μας ότι και η ίδια η κοινωνία είναι πιο έτοιμη πλέον να συζητήσει ανοιχτά για αυτή τη θεματική, με τελικό στόχο την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Περιστερίου αποτελεί μια υποστηρικτική δομή, που απευθύνεται κατά κανόνα σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί βία/κακοποίηση, καθώς και σε γυναίκες από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (π.χ. άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, μετανάστριες κ.τ.λ.). Οι υπηρεσίες του (ενημέρωση για θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας, κοινωνική στήριξη, ψυχολογική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, εργασιακή στήριξη) παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και καλύπτονται από ΑΠΟΡΡΗΤΟ.

 

 

 

Διεύθυνση: Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι

 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 – 16:00

 

Τηλέφωνο:  2105783265

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας