Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ «Η Γνώση Σώζει Ζωές» στον Δήμο Πετρούπολης.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών - ΚΑΡΠΑ «Η Γνώση Σώζει Ζωές» στον Δήμο Πετρούπολης.

 

 

Ο Δήμος Πετρούπολης στο πλαίσιο της συμβολής του στην προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών, διοργάνωσε σεμινάριο για τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α., με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές», σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Β’ ΚΑΠΗ Πετρούπολης το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, εκπαιδεύτηκαν δωρεάν στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.).

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρέλαβαν την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε:

«Ο Δήμος μας, για άλλη μια φορά, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για σωστή ενημέρωση & εκπαίδευση, όσον αφορά στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και σε περιστατικά που ενδέχεται να εκτυλιχτούν στην καθημερινότητά μας. Ως εκ τούτου, είναι άκρως σημαντικό για όλους μας, να μπορούμε να παρέχουμε επαρκώς τις Πρώτες Βοήθειες στους δικούς μας ανθρώπους, σε συναδέλφους, σε φίλους, σε συγγενείς, ώστε να μην είμαστε απλώς αυτόπτες μάρτυρες! Η γνώση των Πρώτων Βοηθειών αποτελεί πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια όλων μας, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να αντιδράσουμε σωστά σε κρίσιμες στιγμές, ώστε να αποτρέψουμε δυσάρεστες εξελίξεις που ενδέχεται να κοστίσουν ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή! Ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, ώστε ολοένα και περισσότεροι πολίτες να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί βασικό μέλημα του Δικτύου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, δώσαμε τη δυνατότητα στους δημότες να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων που μπορεί να είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στη δράση, μας δίνει κουράγιο και ώθηση για να συνεχίσουμε να οργανώνουμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, που έχουν ως στόχο την προαγωγή της υγείας των πολιτών».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νίκος Κακαβάς, αναφερόμενος στη δράση, δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Πετρούπολης, αρωγός σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα της δημόσιας υγείας, προστασίας και ασφάλειας των πολιτών, διοργανώνει και υλοποιεί ανάλογες δράσεις – εκδηλώσεις, όπως τη σημερινή, για τις Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ.
Η ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς μας αποδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα αυτών των δράσεων. Θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις και στο μέλλον, πάντα με γνώμονα την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Γιατί η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι το κλειδί για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας όλων μας»

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας