Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

4 νέα απορριμματοφόρα και 888 καφέ κάδοι βιοαποβλήτων στον Δήμο Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2022

 



Σε ένα ακόμη βήμα για τη μείωση των αποβλήτων και την αύξηση της ανακύκλωσης, προχωρά ο Δήμος Πετρούπολης, με τέσσερα (4) σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, 888 καφέ κάδους και εδαφοβελτιωτικά (κομπόστ), τα οποία παρέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.


Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο πραγματοποίησε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Λεωτσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη.
Παρόντες στην παράδοση από πλευράς του Δήμου Πετρούπολης ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος, καθώς και ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου.


Ο Δήμος Πετρούπολης, υλοποιώντας το Στρατηγικό του Σχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, προχωρά στην αξιοποίηση και των οργανικών αποβλήτων, τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.


Με τη ξεχωριστή συλλογή τους, ο Δήμος θα πετύχει την εκτροπή τους από την ταφή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση τους, με σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους δημότες. 


Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Αττικής για την προσπάθεια που καταβάλει στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, τονίζοντας: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση και τη χαρά μου για τα τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων που παραλάβαμε από την Περιφέρεια Αττικής, τα οποία είναι μέσα στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στον τομέα της ανακύκλωσης. 

Ο Δήμος μας είναι πάντα πρωτοπόρος στα θέματα της διαλογής. 
Εμείς εφαρμόσαμε πρώτοι την κομποστοποίηση στην περιοχή και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε επανεκκίνηση προς τη σωστή αυτή κατεύθυνση, γιατί το μέλλον είναι η διαλογή στην πηγή και η εξάλειψη όλων των σύμμεικτων που καταλήγουν στην χωματερή με τις δυσάρεστες συνέπειες για το περιβάλλον.
Πιστεύουμε ότι το βήμα αυτό θα είναι καθοριστικό για τη χώρα μας, ώστε να πάψουμε να είμαστε οι "φτωχοί συγγενείς" της Ευρώπης. 


Φανταστείτε ότι παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη το 80% των απορριμμάτων καταλήγει στην ανακύκλωση και μόλις το 20% θάβεται, στη χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Θα πρέπει αυτό να το ανατρέψουμε και να το διορθώσουμε, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε μία σύγχρονη χώρα που σέβεται το περιβάλλον». 


Κλείνοντας, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Πετρούπολης θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί ο συλλογικός στόχος της αλλαγής του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων, προς όφελος της πόλης και του περιβάλλοντος.


Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης, τις επιδόσεις του στο θέμα της κομποστοποίησης, αλλά και την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, στο γενικότερο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης υλικών και την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:



 

«Βρισκόμαστε σήμερα στην Πετρούπολη, με τον άξιο Δήμαρχο, τον Στέφανο Βλάχο και έχουμε τη χαρά να διαθέσουμε 4 υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα αποκομιδής βιοαποβλήτων και 888 καφέ κάδους, καθώς επίσης και κομπόστ, το προϊόν της διαλογής των βιοαποβλήτων. Σήμερα κάνουμε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα, ώστε να μπούμε σε μία άλλη εποχή, την εποχή που το σύμμεικτο σκουπίδι δεν θα πηγαίνει στη χωματερή, αλλά μετά τη διαλογή θα μπορεί να χρησιμοποιείται με άλλους τρόπους, πιο φιλικούς προς το περιβάλλον. 


Γνωρίζουμε ότι η Πετρούπολη είναι πονεμένη περιοχή, ότι βρίσκεται κοντά στη χωματερή της Φυλής και γι' αυτό έχει ιδιαίτερη αξία να κάνουμε πράξη την "πράσινη Περιφέρεια", ενισχύοντας την αλυσίδα της ανακύκλωσης. Εξάλλου, για αυτό αγωνιζόμαστε σε όλους τους Δήμους και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που για χρόνια θάβονταν, θα πάψουν να θάβονται, ως αποτέλεσμα της μεγάλης μας προσπάθειας. 


Είμαι σίγουρος ότι ο εξοπλισμός που σήμερα παραδίδουμε, θα έχει άμεσα και καλά αποτελέσματα. Τόσο η Περιφέρεια όσο και ο ΕΔΣΝΑ, θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης». 

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας