Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Πετρούπολης - Ξεκινά η Αστική Ανάπλαση στο Άλσος Αγίου Δημητρίου.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2023

Ξεκινά η Αστική Ανάπλαση στο Άλσος Αγίου Δημητρίου.

 

Ο Δήμος Πετρούπολης θα αποκτήσει μια αναβαθμισμένη πράσινη όαση αναψυχής και άθλησης.
Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, κατά την οποία υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την Αστική Ανάπλαση του Άλσους Αγίου Δημητρίου, με χρηματοδότηση ύψους 1.599.600,00 €, από την Περιφέρεια Αττικής (ΚΑΕ 9789.03.008).

 

Παρόντες κατά την τελετή υπογραφής ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μαρία Μίσκα.
Στόχος της αναβάθμισης του Άλσους Αγίου Δημητρίου, είναι να δοθεί προς χρήση στους πολίτες ένας πιστοποιημένος & ασφαλής χώρος αναψυχής, περίπατου, παιχνιδιού και άθλησης.
Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί ποδηλατοδρόμος, παιδική χαρά, χώρος άσκησης και ψυχαγωγίας μέσω της προμήθειας οργάνων γυμναστικής, parkour, κ.α..
Αξίζει να επισημανθεί ότι υπάρχει ειδική πρόβλεψη, προκειμένου να καλυφθούν και οι ανάγκες ισότιμης πρόσβασης των ΑμεΑ με ειδικές παρεμβάσεις στο δομημένο περιβάλλον.

 

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για τη συμβολή του στη δρομολόγηση αυτού του εμβληματικού έργου για την περιοχή, στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκο και τα στελέχη της Περιφέρειας είναι ουσιαστική και συμβάλει στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στον Δήμο Πετρούπολης».
Αντίστοιχα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, επισημαίνοντας ότι «με συστηματική δουλειά και προετοιμασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης, ένα όραμα ετών δρομολογείται με στόχο να αναβαθμιστεί ένα άλσος που έχει μητροπολιτικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει μια όαση αναψυχής και άθλησης, όχι μόνο των κατοίκων του Δήμου, αλλά και συνολικά της Δυτικής Αθήνας».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Λεωτσάκος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τη Δημοτική Αρχή και τα στελέχη του Δήμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό ένα έργο που θα μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι της περιοχής και ιδιαίτερα οι νέοι και τα παιδιά.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας