Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ενα ακόμα «πάρκο τσέπης» απέκτησε ο Δήμος Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2023



Ένα ακόμη πάρκο γειτονιάς, πραγματικό στολίδι, παραδόθηκε πρόσφατα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Πετρούπολης.

 
Πρόκειται για το δεύτερο «πάρκο τσέπης» που δημιουργείται στον Δήμο μας, με σκοπό να βελτιώσει την καθημερινότητα και να προσφέρει διέξοδο για κοινωνική συναναστροφή, αλλά και ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες.


Τα «pocket park» όπως αποκαλούνται διεθνώς, είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλουν στην αναβάθμιση των περιοχών που δημιουργούνται και την επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς.


Το δεύτερο «πάρκο τσέπης» του Δήμου Πετρούπολης δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας & Παπαφλέσσα, με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας ανάπτυξης, ενώ οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.


Πρόκειται για μια έκταση 270 τ.μ. όπου με τη δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, φυτεύτηκαν περισσότερα από 751 φυτά, 


μεταξύ των οποίων, αρωματικά, αγρωστώδη, αναρριχητικά, εδαφοκαλυπτικά, θάμνοι και δέντρα, ενώ επιπλέον προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, παγκάκια, βρύση, κάδοι απορριμμάτων, ταΐστρες πτηνών και κατοικιδίων, φωλιές πτηνών, καθώς και ένα παιχνίδι εξωτερικού χώρου, για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών επισκεπτών του πάρκου.


Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας ακόμη περισσότερων «πάρκων τσέπης» στις γειτονιές της πόλης, ενώ τόνισε ότι η υλοποίησή τους δεν επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο και κατ’ επέκταση τους πολίτες. «Το δεύτερο πάρκο τσέπης αποτελεί τη δυναμική συνέχεια ενός πολύ σημαντικού σχεδιασμού του Δήμου Πετρούπολης, για να δώσει χρώμα και ποιότητα ζωής στις γειτονιές της πόλης.

Ευχαριστούμε την P&G και την Οργάνωση Γη, που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του νέου πάρκου, προσφέροντας μία ακόμη όαση δροσιάς μέσα στην πόλη μας».


Αναρτήθηκε από 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας