Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Διάκριση των μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης, στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2023

Διάκριση των μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης, στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας

Την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας, που διεξάγεται για 2η χρονιά, κατέλαβαν οι «Μαθητές εν δράσει» από το 4ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης.

Οι «Μαθητές εν δράσει», που αποτελούνται από τους Γεράσιμο Μουρελάτο, Διονύση Παπαδάτο και Άκη Τζανετή, συνοδευόμενοι από τις επιβλέπουσες καθηγήτριες Εύα Μεσάικου και Κατερίνα Σιμάτου, παρουσίασαν την ιδέα τους για την οργάνωση ενός παζαριού, που θα πραγματοποιείται στον χώρο του σχολείου, δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Στο παζάρι θα διατίθενται προς πώληση βιβλία, ρούχα, φάρμακα και λαχανικά (που θα καλλιεργούν οι ίδιοι οι μαθητές στον λαχανόκηπο του σχολείου τους), ενώ τα έσοδα από αυτό το εγχείρημα θα προσφέρονται στις άπορες οικογένειες του Δήμου Πετρούπολης.

Ο διαγωνισμός με τίτλο «Skills Clubs: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του British Council, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Εκατόν δώδεκα (112) σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα (ηλικίας 14 έως 18 ετών), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, καταθέτοντας ευφάνταστες προτάσεις δράσεων, που στόχο τους έχουν να απαντήσουν σε ένα κοινωνικό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινότητά τους, εντός ή εκτός σχολείου.

Πέντε (5) από αυτές τις ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, διεκδικώντας το πολυπόθητο έπαθλο, μπροστά από μια τριμελή κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τις προτάσεις των μαθητών, με βάση τον ξεχωριστό κοινωνικό τους αντίκτυπο και την καινοτομία του πλάνου τους.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους, συνομίλησαν με την κριτική επιτροπή και αντάλλαξαν μεταξύ τους ιδέες και δυνατότητες συνεργασίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την εξέλιξη του εκπαιδευτικού οικοσυστήματος, καθώς προσφέρει υψηλού επιπέδου εφόδια στη νέα γενιά πολιτών της χώρας και απαραίτητες δεξιότητες όπως η δημιουργική σκέψη, η ενσυναίσθηση, η συνεργατική ηγεσία και η καλλιέργεια κουλτούρας κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, οι οποίες θα δημιουργήσουν μια σταθερή βάση για τους νέους και θα αποτελέσουν την πυξίδα τους προς την κοινωνική αλλαγή, τη συμπερίληψη και τη μελλοντική τους ένταξη στην αγορά εργασίας.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης είναι ένα από τα πιο δραστήρια σχολεία της Αθήνας, με πολλές συμμετοχές σε διαγωνισμούς και προγράμματα.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας