Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ξεκίνησε η εγκατάσταση των συσκευών μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στον Δήμο Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2023

Ξεκίνησε η εγκατάσταση των συσκευών μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στον Δήμο Πετρούπολης

Ξεκίνησε από τα στελέχη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η εγκατάσταση των σύγχρονων – υψηλής τεχνολογίας συσκευών μέτρησης ρύπων στην πόλη μας, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πετρούπολης, του Ινστιτούτου Ερευνών, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.).

Η Σύμβαση με τίτλο «Μελέτη χαρακτηρισμού χωρικής διακύμανσης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Πετρούπολη», αφορά τη δημιουργία συστήματος συνεχούς χωρικής παρακολούθησης συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 και τη χαρτογράφηση των επιπέδων αερίων του θερμοκηπίου στην πόλη μας, με έμφαση στο μεθάνιο.

Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 29.800,00€ (πλέον ΦΠΑ 24%) και έχει διάρκεια 18 μήνες. Οι τρεις (3) πρώτες θέσεις που προτάθηκαν για την εγκατάσταση των Μετρητικών Σταθμών είναι: το Κέντρο Κοινότητας «Γ. Ρίτσος», το Δημοτικό Ωδείο και η Δραματική Σχολή.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει μετρητές, κατά αρχήν, σε οχτώ ( χαρακτηριστικές θέσεις της πόλης (οι οποίες είναι απαραίτητο να διαθέτουν ηλεκτροδότηση και Wi-Fi Internet).

Θα ακολουθήσει εγκατάσταση στην περιοχή των γηπέδων «Αλκυών», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ή στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» και σε τρεις (3) Σχολικές Μονάδες της πόλης.Μέσω του Προγράμματος αυτού, ο Δήμος Πετρούπολης ευελπιστεί πλέον στην επιστημονική & τεκμηριωμένη καταγραφή των ατμοσφαιρικών ρύπων της πόλης, ώστε να μπορεί να δράσει εμπεριστατωμένα.

Το Πρόγραμμα θα εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Πετρούπολης.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας